post

Twitter изпробва нова функция за своето мобилно приложение, наречена „Secret Conversation”, която ще позволи изпращането на директни съобщения, които са криптирани. Криптирането от край до край ще постави платформата за съобщения на социалната мрежа на нивото на приложения като Telegram и WhatsApp, като гарантира, че разговорите между потребителите й ще се виждат само от онези, които си разменят съобщенията, а не от трети страни.

Функцията Secret DM беше открита в Anroid приложението от Джейн Уонг и включва настройки за кодиране, подробности за кодираните съобщения и ключове, което потвърждава сигурността на разговора. Уонг установи и, че потребителите скоро ще могат да цитират туити с GIF и да поставят качествен филтър в резултатите от търсенията.

Secret Coversation е име, използвано за собствената функция за обмен на кодирани съобщения на Facebook Messenger, която беше въведена през 2016 година, след като компанията заяви, че Messenger поддържа протокола за криптиране, който изпозват и WhatsApp и Google Allo. APK файлът обикновено включва код за функциите, които компаниите тестват, или скоро ще стартират, но не е ясно кога точно ще дебутира новата опция на Twitter. Миналата седмица социалната мрежа откри грешка, която съхранява пароли, останали извън вътрешния регистър, въпреки че изглежда никой не е имал достъп до файла и препоръча на потребителите незабавно да сменят своите пароли от съображения за сигурност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *