post

Водещият производител на слушалки Turtle Beach стъпва още по-силно в гейминг сегмента с придобиването на разработчика Roccat, познат със своите игрови мишки и клавиатури. Сумата по сделката е 14.8 млн. щ. долара в кеш, 1 млн. щ. долара в акции и 3.4 млн. щ. долара в допълнителни бонуси.

Сделката подобрява достъпа на Turtle Beach до бързо – растящия пазар на гейминг периферия. Един сегмент, в който потребителите държат на качеството и са склонни да харчат доста пари.

Популярността на геймърските слушалки на Turtle Beach нарастна през последните месеци във връзка с навлизането на игровия жанр battle royale. Сега компанията добавя и първокласни мишки и клавиатури за видеоигри, с което засилва своето предложение към геймърите. Същевременно тя ще се възползва и от разпознаваемостта и търговските канали на Roccat – силен играч в този сегмент.

По данни на аналитичната компания NewZoo, глобалният пазар на слушалки, клавиатури и мишки за видеоигри е достигнал 2.9 млрд. щ. долара и Turtle Beach се позиционира много добре да получи сериозен дял от него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *