post

 

TCL Communication представя най-новите иновации при мобилните дисплеи на компанията с първия концептуален модел с разгъваем дисплей в света, в допълнение към концепцията за сгъваеми таблети. И двата продукта представят най-новите концепции за динамичен гъвкав дисплей, показани от TCL и са част от разширяващата се развойна програма на компанията, използваща експертните познания на TCL за производство на дисплеи, заедно с TCL-CSOT, която сега включва повече от три дузини различни дизайни на продукти.

“С тези най-нови концептуални устройства TCL ясно показа, че все още има много място за нови идеи, що се отнася до гъвкавите и сгъваеми дисплейни технологии, и за нас е изключително важно да мислим извън кутията и да водим с иновации “, каза Шейн Лий, Генерален мениджър, Глобален продуктов център в TCL Communication. „Новите сгъваеми дисплеи и технологии за панти, които вече са напълно интегрирани в нашата TCL екосистема, ни позволяват, чрез интензивна изследователска и развойна програма, да реформираме бъдещото развитие на мобилните устройства“

Освен сгъваемите устройства, TCL е открил и нови начини да се възползва от технологията за гъвкав AMOLED дисплей с развитието на първата в света концепция за плъзгащ се смартфон с възможност за разгъване. С дебелина само 9 мм, тази преносима концепция преобразува стандартния дизайн на смартфона, с подвижен AMOLED дисплей, който използва вътрешни мотори, за да разшири екрана от 6,75 инча до 7,8-инчов дисплей с натискане на бутон. Това позволява изцяло ново потребителско изживяване с устройството, което включва разделяне на екран и мултитаскинг подобрения в потребителския интерфейс, персонализирани от TCL. Благодарение на по-голямата ос и плъзгащ се дисплей, устройството няма гънки или чупки, които обикновено се срещат при сгъваеми AMOLED. Когато не се използва, плъзгащият се панел, задвижван от мотор, използва усъвършенствана механика, за да покрие гъвкавия дисплей. Понастоящем не са обявени подробности за цените или достъпността на концептуалния смартфон с разгъващ се дисплей на TCL.

Въпреки че голяма част от разработките около сгъваемите устройства  са фокусирани върху смартфоните, TCL също вярва, че тази технология може да се използва за постигане на още по-голямо дисплейно изживяване, поради което компанията въведе своята концепция за тройно-сгъваеми таблети, оглавявайки нова продуктова категория в разработката.

Този работещ прототип използва и двете технологии за панти на компанията – DragonHinge и ButterflyHinge – за сгъване на 10-инчов таблет в 6,65-инчово устройство с 20,8: 9 съотношение на страните и 3K резолюция на дисплея. Това е първият таблет с голям екран, който използва двойни панти и сгъвания, за да постигне този тип дизайн на продукта, като гарантира гладко сгъване навътре и навън с минимална междина и се отличава с мултиизмерен блясък с 3D холографското си покритие. Понастоящем няма подробности за цените или наличността на концепцията за трикратни таблети на TCL.

За повече информация относно TCL mobile устройства, моля посетете: http://www.tcl.com/global/en.html.

 

Тагове / Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *