post

Изпълнителният директор на Swatch Ник Хайек обяви, че компанията възнамерява да използва собствена операционна система в своите умни часовници. Новата OS се разглежда като алтернатива на решенията, доминиращи на пазара. Предполага се, че преимущества на швейцарската OS ще са нейната компактност и гъвкавост.

Операционната система на Swatch ще е готова догодина. По думите на Ник Хайек, основните проблеми на смарт-часовниците, предлагани от конкурентите, са свързани с енергопотреблението и защитата на информацията. От компанията обещават, че екосистемата, създавана съвместно с института CSEM, ще осигури пълна защита на данните и свръхниска консумация на енергия. Освен това, OS няма да се нуждае от постоянни обновления.

Според анализаторите обаче, Swatch трудно ще може да конкурира Google, Samsung и Apple, както и трудно ще привлече странични разработчици за създаване на приложения за новата OS. От друга страна, пазарът на смарт-часовниците все още не е окончателно оформен, затова ако се появи нещо уникално не е изключено да отнеме част от него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *