post

Специално лимитирано издание на детския часовник MyKi зарадва малчуганите за коледните празници. Новият модел в черно и червено на любимия часовник на децата е на пазара от началото на празниците. Той може да бъде поръчан онлайн на официалния уебсайт на MyKi, а от 27 декември беше достъпен и в магазините на Мтел в цялата страна. Устройството е чудесен подарък за всяко дете от 4 до 10 години за наближаващите празници. С това ново попълнение цветовите комбинации, в които е наличен часовникът, стават четири: синьо-зелено, червено-синьо, розово-жълто и черно-червено.

Часовникът е дело на една от първите български Internet of Things компании – Алтерко Роботикс, която неотдавна осъществи първично публично предлагане на Българската фондова борса.

Междувременно в началото на декември MyKi спечели първите си фенове в САЩ. Един от най-популярните сайтове за смарт часовници Smartwatches.org класира MyKiTM сред най-добрите детски смарт устройства за 2016 г. и след престижното признание поръчките от САЩ не закъсняха. С този пробив броят на пазарите, на които продуктът може да бъде открит, вече надхвърля 10, а на продадените бройки – 40 000. Прогнозите на Алтерко Роботикс са те да достигнат 50 000 до края на 2016 г.

„Изключително сме горди с резултатите на MyKi. Само една година е минала, а вече имаме продажби и позитивни отзиви освен от България, от Сърбия, Косово, Албания, Румъния, Германия, Австрия, та чак до Венецуела и Мексико. Миналата седмица регистрирахме и първите си продажби в САЩ, което е огромен пробив за нас. Все пак това е един от най-големите и пренаситени технологични пазари“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. „С новата лимитирана серия се надяваме да зарадваме децата, които са „слушали“, за един от най-светлите празници – Коледа!“ – добави той, като уточни, че новостите около MyKi тепърва предстоят.

MyKiTM е наличен в четири цветови комбинации, а екранът му е защитен с гумени предпазители във формата на усмивка. Дизайнът му е пригоден така, че да пасне идеално на всяка детска ръчичка. Има мека силиконова каишка, чийто диаметър може да се наглася от 13 до 18,5 см. и тежи само 40 грама. Дисплеят е с OLED осветление, щадящо очите. Часовникът може да се зарежда през USB, а 400 mAh батерия издържа до 30 часа постоянна работа.

alterco-myki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *