post

Учени от Мичиганския университет и подразделението Adobe Research разработват необичаен проект – PixelTone. Идеята е в  създаването на максимално прост за използване графичен редактор, в който липсват стотиците менюта, но притежаващ добра функционалност.

За да усъвършенстват традиционния интерфейс, разработчиците са използвали технология за разпознаване на глас и жестове. Това не е концептуална разработка – изследователите са създали работещ прототип, с работата на който можете да се запознаете на видеото по-долу.

Изборът на инструмент се осъществява с гласова команда, а неговите параметри могат да се зададат при необходимост с жест. Например, снимката може да се промени с обикновена фраза „Направи горната част с полутон по-тъмна“. По аналогичен начин може да се промени контрастът в долната част  на изображението. Редакторът може да бъде обучаван да извършва и по-сложни операции.

Учените обещават да направят през тази година голяма презентация на PixelTone на конференцията HCI International в Париж. Засега не се съобщава кога ще излезе финален вариант на технологията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *