post

На провеждащия се в момента Световен мобилен конгрес в Барселона австралийският оператор Telstra анонсира избора на Ericsson за няколко ключови проекта в подкрепа на програмата си за трансформация “Мрежа на бъдещето”.

Програмата включва:

– Национална трансформация и разширяване на оптичната мрежа;
– Тестове на 5G New Radio с цел подготовка за ранно стартиране на 5G;
– Създаване на облак за доставяне на медийно съдържание, който да допълва съществуващия Telco Cloud проект; и
– Изграждане на най-голямата мрежа за Интернет на нещата (IoT) в Австралия чрез внедряване на Cat M1 функционалност из цяла Австралия.

Ericsson ще осигури тригодишен план за изграждане и пускане в експлоатация на оптична преносна мрежа с цел разширяване на съществуващите оптични мрежи на Telstra, които са основата за фиксираните и мобилни мрежи на оператора. Ericsson ще достави, инсталира и интегрира ново поколение конвергентни пакети оптични решения от Ciena. Те ще имат гъвкавостта, бързината и сигурността, за да отговорят на очакваното нарастване на трафика, и ще поддържат критичния IoT и 5G трафик, заедно с облачни и медийни услуги.

Telstra е първият оператор, който ще внедри национална мобилна мрежа за “Интернет на нещата” (IoT – Internet of Things), която ще бъде и една от най-големите в света. Възможностите на Cat-M1 ще позволят на Telstra да внедри бързо и гъвкаво обхватна гама от IoT приложения, с което ще ускори растежа на IoT екосистемата в Австралия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *