post

Microsoft планира да направи така, че компютрите с Windows 10 да работят без пароли, а следващата голяма актуализация на операционната система ще я доближи с още една крачка до целта.
Скоро потребителите ще могат да влизат без парола за профилите си на устройства с Windows 10, тъй като те ще изполват лицево разпознаване с Windows Hello Face, пръстови отпечатъци, или PIN код. Опцията за парола ще изчезне, ако включите новата функция “make your device passwordless”. Ако си задавате въпроса защо компанията прави тази стъпка, то истината е, че паролите се използват многократно в различни сайтове и устройства, което ги прави уязвими и използването им е по-скоро вредно, от колкото полезно при наличието на толкова много други методи. Microsoft планира да позволи на потребителите да изключят паролите за вход в Windows 10 и това ще обхване бизнес категорията, чрез Azure Active Directory, което ще позволи на фиримте да преминат изцяло към ключове за защита или Windows Hello. Това ще бъде още една стъпка към бъдещето, в което се надяваме да не ни се налага да помним дълги и сложни пароли.

One thought on “Microsoft планира да премахне паролите в Windows 10

  1. Поредната глупост на M$ за подчиняване на ползващото ги човешко стадо. То пръстовите отпечатъци или лицето не могат да се копират и при това изключително лесно (с подходяща камера с висока резолюция, която ви заснеме на улицата). В мозъка все още не са се научили да бъркат и при това дистанционно…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *