post

Свидетели сме на драстични промени в работата на училищата и бизнеса. Милиони хора по цял свят се адаптират към новата реалност. За пръв път Microsoft публикува доклад, който анализира тенденциите в производителността в условията на пандемия и проследява как работата от вкъщи променя взаимодействието между хората. Проучването в изготвено с помощта на Microsoft Graph и включва данни за поведението на потребителите онлайн.

Един от основните изводи е, че макар и разделени, всички намираме нови начини да се свържем и да сме продуктивни, когато трябва да работим и да учим. Отчетени са  2.7 милиарда минути, прекарани в срещи, само в един ден. Това е своеобразен рекорд. Скокът е с близо 200% в сравнение със средата на март, когато са били регистрирани 900 милиона минути. Увеличението показва нарастващо търсене на технологии, които едновременно осигуряват свързаност и повишават производителността при високи нива на сигурност, сочи докладът.

 

183 000 потребители в 175 страни използват Teams for Education, показват още данните. Чрез платформата преподавателите могат да се свързват със своите ученици във виртуална класна стая. Днес бяха добавени и още две функции, за които имаше множество запитвания – опция за организаторите да сложат край на срещата и възможност за изтегляне на доклад за участниците.

Друго заключение, което от Microsoft правят, е че хората са привързани към контакта. Ако преди е било хубаво да имаш видеовръзка, сега вече това е необходимост. Потребителите на Teams включват камерата си при разговори два пъти по-често, отколкото преди избухването на пандемията от COVID-19. Това показва колко е важен контактът с очите и усещането за физическо присъствие, когато се работи и учи дистанционно, обобщава докладът. Общият брой на видео разговорите през март е нараснал с 1,000%. В страни като Норвегия и Нидерландия най-често се използва този начин на комуникация (там около 60% от срещите включват видео).

Данните показват още, че държавите и индустриите, най-силно засегнати от кризата, използват най-често мобилни устройства за свързване. Хората там имат по-гъвкаво работно време, съчетавайки личните и професионалните си ангажименти.  Седмичният брой на потребителите на Microsoft Teams за мобилно устройство се е повишил повече от 3 пъти за периода от началото на февруари до 31 март. Ръстът е най-висок в страни като Италия и Испания и при потребители от сектори като образованието и държавното управление.

Ясно е, че COVID-19 променя значително работните навици, а технологиите помагат на хората да се адаптират към това по-възможно най-смисления начин, заключава докладът на Microsoft.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *