post

Microsoft обяви силни резултати за първото тримесечие на фискалната си 2019 г. Компанията е записала приходи на стойност 29.1 млрд. долара, което е с 19% повече спрямо миналата година.

Нетните приходи са 8.8 млрд., което е с 34% повече спрямо миналата година. Оперативният приход е 10 млрд., което е с 29% повече. Всички основни бизнеси на Microsoft записват ръстове.

Приходите на Azure са скочили със 76%, тези на Surface – 14%, LinkedIn – 33%, Windows – 3%. Office записва 16% ръст.

Резултатите на компанията надскочиха очакванията на анализаторите, което доведе и до скок на акциите с 3%. Microsoft обяви още, че е върнала 6.1 млрд. на акционерите през това тримесечие.

Microsoft се справя добре и при гейминга. общо гейминг дивизията на компанията има 44% ръст. Услугите на Xbox записват 36% ръст, а приходите от Xbox хардуер скачат с 94%.

Така тримесечието става рекордно за компанията по отношение на приходи. Сатя Надела коментира, че е доволен от обновения бизнес модел и стратегия. Когато пое Microsoft, той създаде стратегия за префокусирането на компанията от софтуерна към облачна. Това вече започва да дава резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *