post

Luxoft България, водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни IT решения за глобални клиенти, на 26 април организира Ден на отворените врати, посветен на увлекателния свят на JAVA с приложение в проектите на компанията.

Денят на отворените врати премина при силен интерес. Всички места в залата бяха запазени дни преди събитието. Излъчването на живо от фейсбук страницата на компанията се радваше на висока гледаемост.

Домакините представиха актуални технологии в областта на Big Data – MarkLogic Enterprise NoSQL , Apache STORМ, Lambda architecture. Участниците имаха възможност да разговарят неформално с лекторите – реномирани експерти от глобалната мрежа Luxoft със значителен опит в областта.

Владимир Красилсшик, гост-лектор на събитието и Big Data Architect, отправи любопитно предизвикателство към аудиторията. Участниците трябва да разработят инструмент за анализ на Twitterпотока новини, съдържащи хаштаг #‎BigData‬ или #‎LuxoftBulgaria ‬‬по зададени параметри и да изведат определен формат за представяне на резултатите. Условията на предизвикателството са публикувани във фейсбук страницата на Luxoft България. Срокът за участие е до 03 май, включително.

Кирил Широков, водещ JAVA програмист за Big Data проект, представи Apache STORМ и начина, по който се прилага в съответствие с Lambda архитектурата. Присъстващите имаха възможност да тестват това по време на Code Lab сесия с реални данни.

Домакините изненадаха гостите, посетили Деня на отворените врати, с томбола с тематични предметни награди и подаръчни пакети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *