post

На изложението за потребителска електроника CES 2017, което се проведе преди дни в Лас Вегас, LG Electronics (LG) представи своя умен хладилник Smart InstaView Door-in-Door, който е оборудван с множество удобни функции, осигурени от гласовия асистент Amazon Alexa и базиран на собствената webOS платформа на LG. Хладилникът притежава 29-инчов сензорен LCD дисплей, който моментално става прозрачен само с две докосвания на екрана. Сега, благодарение на webOS, потребителите могат да изследват множеството функции и приложения като например, архив от рецепти от Food Channel, който да ги ръководи докато приготвят ястия.

Интелигентният гласов асистент Alexa Voice Service на Amazon може да търси рецепти, да изпълнява музика, да показва най-известните достъпни поръчки от Amazon.com, да добавя артикули към списъка за пазаруване. С над 6000 достъпни умения, Alexa също така може да контролира умния дом, да поръча такси, да настрои таймера в кухнята и да провери времето. Всичко това става без потребителят да използва ръцете си, а само гласа си.

В допълнение към услугите, предлагани от Amazon, хладилникът Smart InstaView Door-in-Door предлага разнообразие от други удобни функции. Менюто Smart Tag позволява на потребителите да добавят стикери и етикети за идентифициране на това дали храната я има в наличност, също така и за вкарване на срока на годност за бъдещо напомняне. Членовете на семейството могат да създават бележки, които да си оставят един на друг и да правят списъци за това какво трябва да се свърши, които да излизат на дисплея. Панорамната 2 мегапиксела широкообективна камера в хладилника заснема снимки на интериора от различни ъгли и ги прехвърля безжично към който и да е смартфон – функция, която трябва да има всеки, на когото му се е случвало да отиде на пазар без списък за пазаруване.

„Благодарение на съвместната си работа с Amazon, имаме възможността да разширим възможностите на нашите умни хладилници и след това да осигурим на потребителите приятно изживяване при готвене и хранене“ – заяви Джо Сеонг-джин, президент на LG Electronics Home Appliance и Air Solution (H&A).. „Нашите хладилници Smart InstaView Door-in-Door ще позволят на потребителите да се насладят на преживяванията си в кухнята както никога преди.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *