post

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub отвори седмия си апликационен прозорец за кандидатстване на стартиращи компании от сектора на информационните и комуникационни технологии. Както съобщава българското издание за стартиращи предприемачи NewBusiness.bg, процедурата за кандидатстване е отворена на сайта на фонда до 28-ми септември.

 

Предимство при разглеждане на апликациите ще имат компании с вече изградени екипи, познаващи отлично пазара и потребителите, към които са насочени. В инвестиционния фокус на фонда са стартъпи, занимаващи се с криптовалутата Bitcoin, иновации в сферата на здравеопазването, “облачните” (cloud) технологии и др.

 

Кулминацията на процеса на селекция ще бъде т.нар. “long weekend” през втората половина на месец октомври, когато одобрените кандидати ще представят проектите си на живо и ще получат възможността да бъдат одобрени за сийд инвестиция. Най-високо оценените проекти ще получат финансиране до 200 000 евро срещу дялово участие.

 

За своята двугодишна история екипът на LAUNCHub е успял да предложи не само инвестиции на своите компании, но и помощ в тяхното израстване и развитие. Фондът предлага на стартъпите достъп до своята изключително богата мрежа от контакти с предприемачи, експерти, инвеститори и професионалисти в дигиталната сфера в България и Европа.

 

От създаването си през 2012 година LAUNCHub е инвестирал близо 3 милиона евро в стартиращи екипи от дигиталната сфера. Фондът управлява 9 милиона евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на Европейския инвестиционен фонд и Европейската комисия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *