post

Huawei Consumer Business Group представи днес в парижката изложбена зала „Grand Palais“ дългоочакваните нови смартфони от висок клас HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro. Флагманът HUAWEI P20 Pro идва с първата в света тройна Leica камера, като и двата модела демонстрират неподозирани до този момент функции с изкуствен интелект, комбинирайки технология и изкуство, за да вдъхнат спиращо дъха усещане за ново смартфон изживяване.

HUAWEI P20 Pro Twilight Front and Rear Diagonal

Huawei постави нови очаквания за смартфон фотографията с лансирането на първия модел с двойна камера HUAWEI P9. С дебюта на серията HUAWEI P20, компанията превръща заснемането на професионални качествени снимки в безпроблемно изживяване за всеки.

 

„Черпим вдъхновение от страна на хората на изкуството, за да развиваме непрекъснато нашия подход към дизайна и иновациите“, споделя Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското звено на Huawei. „P серията изгражда успеха на база традициите в сътрудничеството с Leica.  Със своята новаторска тройна камера в HUAWEI P20 Pro, модерна двойна камера в P20, мощни функционалности с изкуствен интелект и в двата модела, най-активните граждани могат да уловят и споделят света във всичките му нюанси и в целия му блясък“, добавя той.

HUAWEI-P20-Twilight-Front-and-Back

Постигайки най-високите резултати в тестовете на DxOMark, серията HUAWEI P20 включва модерна, интелигентна фотографска система, която усъвършенства изживяването за потребителите.

 

Основните постижения в HUAWEI P20/P20 Pro:

  • Усъвършенствана фотографска система, която улавя повече светлина, повече детайли и красота – революционна тройна Leica камера и 5x хибридно приближение в HUAWEI P20 Pro, както и изцяло нова двойна Leica камера при HUAWEI P20;
  • Иновативни функции на камерата като Master AI – базирани на изкуствен интелект техники за професионална фотография, както и HUAWEI AIS – мощна технология с изкуствен интелект за стабилизация на изображенията, основа за непостижими до този момент нощни снимки от ръка;
  • Вдъхновен от светлината дизайн с фина тънка рамка и иновативен динамичен цветен градиент.
  • Изключителна производителност с процесора Kirin 970 с изчислителен блок с архитектура на невронна мрежа (NPU) и нов интерфейс EMUI 8.1, базиран на Android™ 8.1, за бърза и гладка работа със смартфона.

 

Заедно с HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro, Huawei обяви и третото поколение на серията PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS. Устройството предлага емблематичния дизайнерски почерк и визия на Porsche Design и най-модерната технология на Huawei, налагайки нов стандарт в сегмента на премиум смартфоните.

 

 

Изключителна комбинация от изкуство и високи технологии за нови модни тенденции

Серията HUAWEI P20 се отличава с удивителна и модерна естетична визия. Най-забележителното е, че HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro идват и в нови изключителни, модерни цветове – Twilight и Pink Gold, постигнати чрез нанасянето на няколко слоя NVMC оптични покрития под стъклените панели, така че светлината се пречупва на повърхността и създава плавна промяна в цветовете на корпуса, от поразително синьо до ефекта на северното сияние. И двата модела ще бъдат предлагани също в цветовете Black и Midnight Blue.

HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro също така разполагат с HUAWEI FullView дисплей (5,8-инчов за HUAWEI P20 и 6,1-инчов за HUAWEI P20 Pro), с ултра тънки рамки и впечатляващи съотношения на екрана към тялото, както и дисплей, който безпроблемно се слива със заоблените краища за удобно задържане в ръка.

 

Вдъхновено от светлината и технологията – невероятно устройство, създадено за всеки фен на фотографията

Серията HUAWEI P20 отразява изкуството на светлината с усъвършенствана система на основната камера, която издига на ново ниво практически всеки аспект на мобилната фотография. HUAWEI P20 Pro разполага с тройна Leica камера с най-високия брой пиксели в смартфон индустрията до момента – конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Камерата интегрира и сензор за цветната температура за по-добро възпроизвеждане на цветовете. С широка бленда f/1.8, f/1.6 и f/2.4 за улавяне на ясни детайли с перфектна чистота, HUAWEI P20 Pro включва и нови Leica VARIO-SUMMILUX (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) обективи с 3x оптично и до 5x хибридно приближение за отлични снимки на обекти от голямо разстояние, както и по-голям високочувствителен сензор за изображенията, за улавяне на кадри в условия на ниска осветеност с ISO до 102400.

 

HUAWEI P20 надгражда предшественика си P10 с изцяло нова двойна Leica камера с 12MP сензор с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен сензор, подобрявайки способността на устройството да заснема кадри при ниска осветеност при съответните настройки. В допълнение, HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro поддържат стабилизация по шест оси и режим на бавно движение (slow motion) с 960 кадъра в секунда за ясни и детайлни кадри (неуловими с просто око, което е 4 пъти повече от стандартните 240fps). В режим Ultra Snapshot, устройствата могат да улавят кадри за по-малко от 0,3 секунди чрез двойно натискане на бутона за звука, дори при изключен екран.

 

 

 

Мастер фотография с изкуствен интелект за всеки и навсякъде

С процесора Kirin 970, базиран на невронна мрежа, серията P20 разпознава над 500 сценария в 19 различни категории, избирайки сама съответните настройки за невероятни и професионално изглеждащи кадри. HUAWEI AIS (AI стабилизиране на изображението) от своя страна поддържа заснемане от ръка на кадри с изключително качество, без да е нужен статив. Към това добавете изцяло новата за HUAWEI функция за предсказващ 4D фокус. В този режим камерата прогнозира движението на обектите и се фокусира върху тях с изключителна ефективност, за да заснеме техните най-дребни детайли, докато са в движение. Ново за цялата гама устройства е и т.нар. функция AI-Assisted Composition, която дава интелигентни предложения за правилна композиция, изправяне на хоризонта, позициониране на групата в групов портрет и пейзажни фотографии.

 

HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro разполагат с 24-мегапикселова предна селфи камера с вградена функция с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветление – резултатът са красиви селфита с автоматични корекции на тена на кожата, деликатно очертани детайли на лицето и реалистично предаване на 3D сцената.

 

Huawei разработи и собствена версия на Prisma за гамата HUAWEI P20, която поддържа препоръки за филтри в реално време, базирани на разпознаването на обекти и сценарии. Скоростта на изчисление е 3-4 пъти по-висока от тази на облачната версия. Допълнително в партньорство с Google, моделите P20 поддържат Google ARCore, за да предоставят усъвършенствани възможности за изкуствен интелект.

 

Сътрудничество с PORSCHE DESIGN, което води до ново измерение на премиум качество и технология

PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS съчетава естетиката на марката на Porsche Design с инженерната експертиза на Huawei, налагайки нов стандарт в премиум смартфоните. Моделът разполага с тройна Leica камера с най-високия брой пиксели в смартфон индустрията до момента – конфигурацията се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Това е първият в света смартфон с аерокосмическа технология за поддържане на безопасна температура. Освен това PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS има иновативен сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана, който позволява на потребителите да активират устройството, само с едно движение с пръст над дисплея. Сензорът за пръстови отпечатъци на гърба може да се използва и за отключване на устройството или за достъп до второ, сигурно място. 6-инчовият HUAWEI Mate RS с OLED 2K извит екран ще се предлага в черен цвят и за първи път в шикозния червен цвят.

 

Подобно на бизнес гамата Mate, P20 и PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS разполагат с HUAWEI SuperCharge зарядно, което има международен TÜV Сертификат за безопасност. HUAWEI P20 Pro и Mate RS идват с голяма 4000 mAh батерия, а P20 разполага с 3400 mAh, като и при двата модела консумацията на енергия се управлява от изкуствен интелект, за допълнително удължаване на живота й.  PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate RS е и първият смартфон на Huawei, който има бързо безжично зареждане.

 

Заедно с новите модели от серията P20, Huawei обяви два нови аудио аксесоара: HUAWEI FreeBuds и HUAWEI Active Noise Canceling Earphones.

 

HUAWEI P20 и HUAWEI P20 Pro са налични в Twilight, Black, Midnight Blue и Pink Gold. На българския пазар ще се предлагат цветовете Twilight, Black, Midnight Blue за P20 Pro и Black, Midnight Blue и Pink Gold за P20.

 

 

Тагове / Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *