post

 

HTC VIVE обещава първокласни VR и 5G преживявания на MWC

 

Днес HTC VIVE™ представи най-новия си първокласен самостоятелен хардуер за виртуална реалност, предназначен за бизнес клиенти – VIVE Focus Plus. Vive подобри своя шлем Focus с шест градуса свободен достъп (6DoF), вграждайки двойни 6doF контролери, които позволяват на потребителя да борави безпроблемно с виртуалната среда със същaта лекота като при VR устройствата за настолен компютър. Това подобрение улеснява и пренасянето на вируално съдържание от настолен компютър за разработчиците, правейки го физически по-леснопреносим и естествен за употреба.

 

„За Vive представянето на Vive Focus Plus илюстрира по-голямата ни отдаденост към бързото опознаване и прецизиране на VR пазара както за бизнеса, така и за крайните потребители,“ каза Пол Браун, генерален директор за Европа на HTC. “Vive Focus Plus открива възможности за по-голяма задълбоченост, по-реалистични обучения и симулации и по-лесно пренасяне на преживявания от настолен компютър към самостоятелен VR хардуер.“

 

Размивайки границите между реалността и виртуалната реалност, Vive Focus Plus осигурява по-голям комфорт на потребителя и пълна подкрепа за фирмите. Vive Focus Plus се прикрепя по-лесно към главата като по този начин гарантира комфорт и възможност за по-продължителни VR сесии, от каквито се нуждаят търговските клиенти. Шлемът ще бъде доставен с няколко допълнителни приложения за бизнес клиенти като Kiosk Mode, Gaze Support, както и инструменти за дистанционно управление на устройства, които позволяват записване, следене и управелние на повече от един шлем наведнъж. Шлемът ще бъде наличен за закупуване от второто тримесечие на 2019 на www.vive.com в 25 пазара по целия свят на 19 езика. В повечето пазари продуктът ще включва фирмен лиценз за употреба без допълнитена такса.

 

Благодарение на платформата VIVE WAVE със съдържание от VIVEPORT, абонатите на новото предложение на Viveport Infinity ще имат достъп до непрекъсното разрастваща се библиотека от заглавия. Viveport Infinity е първата неограничена услуга за абонамент за VR. Само срещу една ниска месечна такса членовете имат достъп до голям набор от игри, приложения, преживявания и още. Освен с Vive Focus Plus, Viveport Infinity е съвместима с висококласни VR системи, предназначени за настолни компютри, както и с целия спектър от поддържани от WAVE шлемове. Абонатите ще могат да управляват портфолиото си от VR устройства само с един акаунт, когато услугата стане достъпна на 2 април 2019.

 

Нови иновативни устройства за управление

Vive Focus Pro предлага два ултразвукови 6DoF контролера, включващи аналогов спусък, който позволява на потребителите да контролират обекти или взаимодействия чрез натиск, което прави изживяването още по-въздействащо. Освен това с помощта на WAVE платформата и SDK инструментите, пренасянето на вируално съдържание от настолен компютър към Vive Focus Plus ще бъде по-лесно за разработчиците.

 

Компании от целия свят като SimforHealth и Immersive Factory вече използват Vive Focus Plus за медицински обучения и симулации по безопасност. Това целокупно решение се захранва от мобилоната VR платформа Qualcomm® Snapdragon™ 835, която позволява на бизнес пазарите да си сътрудничат по нов и ефективен начин.

 

„Ние сме изцяло отдадени на професионалното здраве и безопасност, затова пренесохме цялата си Hazard Spotting система от Vive Pro към Vive Focus Plus, за да улесним внедряването на нови продукти от големите компании,“ каза Оливие Пиер, главен оперативен директор и основател в Immersive Factory. „Vive Focus Plus ще потопи нашите клиенти в реалистична обстановка, позволявайки им свободно придвижване с цел запомняне на процесите и процедурите и подобряване на преживяването със създаване на последствия от действията им. За нас е изключително важно да имаме професионален самостоятелен шлем, за да можем да използваме вируалната реалност при обученията на големи групи от служители по целия свят, за които оборудването беше пречка.“

„С HTC Vive Focus Plus с неговия изключителен процесор и 3K AMOLED дисплей ние успяваме да създадем реалистична и поглъщаща среда за симулации за медицински персонал, осигурявайки по-добри резултати отколкото при обученията с контролери, свързани с компютри чрез кабели“, сподели Оливие Гардинети, главен технологичен директор на SimforHealth. „Освен това устройствата за управление от вида 6DOF подобряват начина, по който се изпълняват конкретни медицински интервенции, които не бяха възможни с обикновените 3DOF устройства. Сега симулациите на Simforhealth предоставят по-добро и удобно преживяване за потребителите.“

   

VIVE на MOBILE WORLD CONGRESS

Vive представя най-новия си самостоятелен шлем Vive Focus Plus и новия Vive Pro Eye на конгреса Mobile World, който се провежда от 25 до 28 февруари в Барселона, Испания. Компанията популяризира иновативни разработки на свои партньори като безопасност на труда в строителството, медицински симулации за медицински сестри, както и своя собствен инструмент за колаборация между повече потребители на Vive Sync, заедно с революционни демонстрации за бъдещето на виртуалната реалност и 5G технологията.

За повече информация за всички новини на HTC от Mobile World Congress,

моля вижте HTC VIVE online press kit.

 

За HTC Vive

HTC Vive е първата по рода си платформа, създадена и оптимизирана за VR в реално пространство и предоставяща възможност за взаимодействие като в истинския живот. Изпълнявайки обещанието си за VR с иновативна технология и най-доброто по рода си съдържание, VIVE създава най- силната VR екосистема за VR хардуер и софтуер, предоставяйки VR продукти на потребители, разработчици и бизнеси. Екосистемата Vive се развива около своето портфолио от висококласни VR продукти, подкрепена от Vive X – 100-милинонният VR/AR акселератор за стартъпи, Viveport, глобалната платформа за съдържание с първия по рода си VR абонаментен модел, който оперира в над 60 държави, и Vive Studios, инициативата на компанията за създаване и публикуване на VR съдържание.

 

За повече информация за Vive, посетете www.vive.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *