post

По време на събитието Google Search On Live компанията представи множество нови и интересни функции и значими надстройки на Search, Lens и Maps. Повечето функции, обявени от Google по някакъв начин засягат аспектите на живота по време на пандемията от коронавирус и наистина са полезни.

Функцията “busyness” в Google Maps показва до колко е заето дадено място в определен ден и час от седмицата, като помага на потребителите да планират посещението си, за да избегнат претъпкано пространство. Google ще увеличи обхвата на информацията за натовареност на живо в повече области, като плажове, аптеки, хранителни магазини и др.

Тя ще се покзва директно в Maps, без дори да търсите мястото, както и в движение. Функцията скоро ще е достъпна за Android, iOS и настолни компютри. Освен това Google Maps ще визуализира и информация за мерките за безопасност, които се прилагат в ресторант, или магазин. Тя ще се предоставя от фирмите, но потребителите ще могат да добавят и своя от опит.

Потребителите от цял свят ще могат да използват и функцията за разширена реалност на Live View, за да намерят повече информация за дадено място, като например кога се отваря, заетост, рейтинг и въведени мерки за безопасност. Google Search също ще улеснява потребителите в намиране на отговори на въпроси, които изискват обяснения. За целта търсачката вече ще индексира и отделни пасажи на уеб страници, в допълнение към самите страници. Това ще улесни алгоритмите за търсене да разберат уместността на всеки пасаж и съответно да изведат резултати по запитванията на потребителите.

Google тества нова технология за бързо намиране на момент, или сегмент от видео. AI алгоритмите автоматично ще разпознават ключови моменти в клипа и ще ги маркират за по-лесно търсене.

Google Lens вече може да разпознава обекти, да извлича текст от снимки, да идентифицира кодове и др. Сега обаче ще подобри възможностите си по отношение на образованието, като вече ще може да идентифицира математически или ноучни проблеми и ще показва стъпка по стъпка решения и ръководства в помощ на учащите си. Освен това Google Lens ще улесни и пазаруването, благодарение на технологията Style Engine, като ще показва съвпадащи елементи, изброени в платформите на търговците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *