post

Въпреки, че почти не остана нещо, което да не знаем за новите смартфони на Google, последните детайли вече са известни, след като Pixel 4 и Pixel 4 XL дебютираха вчера.

Цветовете, в които ще се предлагат са черно, бяло и оранжево за лимитираната серия, а стартовата им цена в САЩ ще бъде съответно 799 и 899 долара за 64 GB конфигурация, като на пазара ще са налични от 24 октомври. И двата смартфона идват с OLED дисплеи със съотношение 19:9, но с различен размер и резолюция – 5.7 FHD+ и 6.3 QHD+, като и двата поддържат опресняване до 90 Hz и HDR и имат функция за промяна на цветовете, според околната среда и осветеност. Що се отнася до процесорите, на които е заложил гиганта, те са Snapdragon 855 с 6 GB оперативна памет. Интересна е една от функциите на сензорите, разположени в горната част на рамката около дисплея, която работи като Face ID, както и друга, която пък позволява управление, чрез жестове над устройството и се нарича Motion Sense. Втората функция е базирана на технологията Soli, разработвана от компанията.

Смартфоните имат двойни камери с двойна оптична стабилизация и 12+16 мегапикселови сензори, а компанията е подобрила Night Sight функцията за заснемане на слаба осветеност. Предната камера е 8 мегапикселова. Двата модела включват и обновената версия на Google Assistant, която е по-бърза и разпознава повече команди, защото те се обработват в самото устройство. Батериите са съответно 2800 и 3700 mAh с поддръжка на бързо зареждане при 18 W и безжично такова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *