post

Операционната система Android Wear за часовници получи голямо обновление с индекс 2.0. Системата е демонстрирана на смарт-часовниците LG Watch Sport и Watch Style. В новата версия на OS се появиха приложения, които работят независимо от смартфона. Освен това, разширени са възможностите на циферблатите, тяхното разнообразие и настройка.

В частност, от часовниците, снабдени със SIM карта могат да се правят обаждания, на циферблатите може да се настрои показване на допълнителна информация, а натискането им може да бъде асоциирано с някоя функция. Сега на текстовите съобщения може да се отговаря с помощта на функцията за разпознаване на глас и ръкописен текст. Добавена е поддръжка на гласовия помощник Google Assistant и платежната услуга Android Pay.

Android Wear 2.0 е достъпен за всички модели смарт-часовници с предишни версии на OS, които се предлагат на пазара. Представените LG Watch Sport и Watch Style ще струват $350 и $250.

Watch Style е малко по-малък от Sport – дисплеят му е с диагонал 1,2 инча и резолюция 360 х 360 пиксела. Моделът е снабден с 512 МВ оперативна и 4 GB постоянна памет, батерията е с капацитет 240 mAh. Часовникът е защитен срещу попадане на прах и вода по стандарта IP67.

Watch Sport поддържа GPS и NFC, и работи със SIM картите за LTE мрежи. Устройството притежава 768 МВ RAM, батерия с капацитет 430 mAh и 1,38 инчов дисплей с резолюция 480 х 480 точки. Той е защитен по стандарта IP68.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *