post

Google и HTC обявиха споразумение за сътрудничество на стойност 1.1 милиарда долара, което ще изпрати голяма част от екипа на HTC, работещ по смартфоните в Google и ще предостави на интернет гиганта лиценз за използване на патентното портфолио на тайванската компания.

Споразумението идва след серия слухове, че Google се опитва да закупи мобилната дивизия на HTC и по същество означава, че HTC продава отдела за смартфони Pixel, като дава пълен контрол върху производството и в замяна получава реинвестиране в собствените си телефони, VR и компоненти.

По-конкретно споразумението гласи, че „някои служители на HTC, много от които вече работят с Google в разработването на серията Pixel, ще се присъединят към интернет гиганта. HTC ще получи 1.1 милиарда долара, като част от трансакцията“. Това не е продажба, тъй като HTC си запазва правото да използва собствените си патенти и ще продължи да има най-добрия инженеринг, който вече работи по следващия флагман.

От страна на Google, това е ход за получаване на пълен контрол върху производството на Pixel, които са проектирани от нея, а софтуерът с който работят също е нейн. В резултат на това споразумение, интернет гигантът ще управлява целия процес от началото да края – нещо, което до сега липсваше, за разлика от основния й конкурент Apple. Сделката се очаква да бъде финализирана до края на 2018 година, но работата по Pixel 3 вероятно вече е в ход.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *