post

Google започна бавното спиране на бранда Hangouts преди известно време, след като през април го обяви официално, като изведе Meet на преден план и преименува Hangouts Chat на Google Chat. Сега компанията прави следващата стъпка в тази посока, намалявайки бавно ключови характеристики на Hangouts, за да накара потребителите да мигрират към новите й продукти и това е спирането на груповите видеообаждания в услугата.

Най-новата версия на Hangouts за Android и iOS вече показва предупредително съобщение в горната част на началната си страница, че видеообажданията се пренасочват към Meet, където потребителите вече могат да се възползват от някои изящни инструменти като споделяне на екрана и надписи на живо.

В момента след като докоснете иконата за видеообаждане, автоматично се създава връзка към такова в Google Meet и се визуализира в текстовото поле. Всичко, което трябва да направите е да натиснете бутона за изпращане, за да я споделите с вашите контакти в тази група. За да започнете действителното видеообаждане, можете да избирате между Google Meet или Gmail, ако имате двете приложения инсталирани на телефона си. Ако обаче нямате Meet, дори и да сте деактивирали новия едноименен раздел в Gmail, обаждането ще бъде осъществено от там.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *