post

Google подготвя нов дизайн на услугата Google News. Тя ще използва елементи от YouTube и приложението Newsstand, съобщава AdAge.

Очаква се обновеният Google News да бъде представен по време на годишната конференция на компанията следващата седмица. Някои от големите издатели и медии вече знаят за промените, които са правени след разговори с тях.

Новият Google News ще цели да обедини всички начини за взаимодействие с новините в услугите на Google. В много услуги има достъп до новини, като Google News ще се опита да ги обедини на едно място.

Затова в обновената услуга ще има елементи от Newsstand за дигитални списания, както и новинарската секция на YouTube. Освен това ще се използва и технологията AMP за възможно най-бързо зареждане на новините.

Промяната най-вероятно ще доведе до закриването на Newsstand като самостоятелно приложение. Вместо това приложението за дигитални списания ще е част от новото приложение Google News. Същите промени ще са достъпни и през компютър със стандартен браузър.

Обновеният Google News ще се опита да балансира между повишаване на доверието към новините и възможностите за монетизация. За сега компанията не е коментирала темата официално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *