post

Борбата за надмощие между двата най-големи производители на смартфони продължава, а съвсем скоро Samsung ще представи своя нов фаблет Galaxy Note 8. Според нов доклад на The Investor, корейският електронен гигант ще добави в него екран чувствителен на натиск. Технология, много подобна на тази на Apple, чийто iPhone поддържа 3D Touch от септември 2015 година, когато стартира iPhone 6s.

Не е ясно дали новият екран ще замести тънката повърхност, чувствителна на натиск, която покрива само долната част на дисплея на Galaxy S8, но фрапиращото е, че Samsung ще нарече своята технология 3D touch… Така компанията ще трябва да се изправи срещу един милиард фенове на iPhone и да обясни колко иновативен е следващият й смартфон, а може би и в съдебната зала пред адвокатите на самата Apple.

Може би си спомняте, че всъщност Huawei Mate S беше първия в света Android телефон, който копира технологията на Apple, като я нарече 3D touch (разликата е само в малката буква „t“) и ако Huawei може да се размине със съдебните дела, то може би и Samsung ще успее.

Въпреки първоначалното вълнение, 3D Touch не се превърна в задължителна функция за iPhone, а продължителното задържане на пръста върху екрана работи еднакво на устройства с iOS и Android, които нямат тази опция.

Може би вече не остана нещо, което да не знаем за Note 8, чиято премиера ще се състои на 23 този месец в Ню Йорк, а появата му на пазара на 15 септември според някои източници ще съвпадне с дебюта на iPhone 8. Последните изчерпателни изтичания показват, че Note 8 ще бъде още един скъп смартфон с напомпани характеристики, сред които 6.3 инчов Infinity дисплей, процесор Snapdragon 835, 6 GB оперативна и 128 GB вградена памет, двойна задна камера с още по-добро оптично увеличение и разбира се характерния за серията стилус S Pen с усъвършенставна функционалност. Това, което няма да получи значително подобрение в новия фаблет е животът на батерията, тъй като Samsung избра да постави 3300 mAh от съображения за сигурност, след миналогодишното фиаско на Note 7. Разбира се капацитетът на батерията и нейният живот не винаги са свързани пряко, тъй като компанията ще компенсира размера й със софтуерни оптимизации за енергийна ефективност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *