post

Galaxy Fold беше огромна крачка напред в света на сгъваемите смартфони, но остави и много място за подобрения в следващото поколение. Сега имаме малко повече подробности за Galaxy Fold 2, сред които и пълните характеристики на дисплея. Рос Йънг, основател и изпълнителен директор на Display Chain Consultants подробно описа в Twitter всичко, като започна от вътрешния, основен дисплей, който ще е 7.59 инчов с резолюция 2213 х 1689 пиксела и гъстота 372 ppi.

Този панел ще използва LPTO backplane, технология която и Apple използва в своите AMOLED модели. Устройството ще предложи честота на опресняване 120 Hz и ултратънко стъкло UTG, което подобно на Galaxy Z Flip все още се нуждае от пластмасов протектор на екрана за предпазване при удар. Samsung ще използва hole-pinch пробив в екрана за камерата, вместо големия отвор при оригиналния модел и ще добави поддръжка за S Pen.

Най-голяма промяна обаче ще видим отвън, където вместо тесни 4.6 инчов панел при Galaxy Fold, ще видим използване на цялата зона под формата на 6.23 инчов екран с LTPS технология, което предполага, че панелът ще е LCD вместо AMOLED. Външният дисплей ще е с разделителна способност 2267 х 819 пиксела и също ще използва пробив за камерата, а тази резолюция предполага много високо съотношение, което обаче може и да не разреши проблема с тясната клавиатура на оригиналния модел. Този панел ще предложи 60 Hz честота на опресняване.

Не знаем със сигурност дали тези спецификации ще се окажат истина, но въпреки това изглеждат вълнуващо и определено дразнят любопитството на феновете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *