post

Потребителите на Messenger скоро могат да получат възможността за по-безопасен начин за провеждане на видео и аудио обаждания, тъй като Facebook тества криптирани чатове. Доказателства за функцията, която се тества като част от Secret Conversation Messengr, бяха открити наскоро от Джейн Вонг.

Всъщност Secret Conversations бяха добавени в Messenger още през 2016 година, като предлагаха на потребителите криптирани от край до край разговори, а за да бъдат активирани трябва да се докосне иконата за ново съобщение и след това Secret.

В момента разговорът изглежда много подобен на обикновен чат, но липсват иконите за видео и аудио разговори, които обаче са открити от Вонг. Тя не споделя подробности за функцията и не знаем кога тя ще стартира, но това е лесен начин за преминаване към криптирани от край до край чатове. Изпълнителният директор на компанията, Марк Зукърбърг наскоро обеща да преработи платформата с фокус върху поверителността и явно новата функция е част от първите стъпки в тази посока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *