post

Изпълнителният директор на “Фейсбук” Марк Зукърбърг обяви, че социалната мрежа скоро ще пусне услуга за запознанства, съобщават световните медии.

На годишната конференция на разработчици F8 Зукърбърг обясни, че услугата ще е предназначена преди всичко за потребители, които търсят по-задълбочени отношения, а не еднократна среща.

“Във “Фейсбук” има 200 млн. души, които се определят като “сами”, така че има какво да направим (по въпроса),”, коментира Зукърбърг.

Зукърбърг не обяви кога “Фейсбук” планира да започне да предлага услугата. След коментарите му акциите на компанията собственик на социалната мрежа отбелязаха ръст от 1.1%, а тези на “Мач груп” (Match Group), която притежава и предлага услугата “Тиндър” (Tinder), спаднаха с 22%.

С действията си “Фейсбук” ще отправи предизвикателство към “Тиндър” – приложение, което черпи информацията в профила на потребителите именно от най-популярната социална мрежа, пише Би Би Си.

Според Bloomberg фондовете на Nordea, които сложиха в черния списък Facebook заради рисковете за сигурността на данните, сега поставят под въпрос решението на социалната мрежа да разшири дейността си в сферата на онлайн услугите за запознанства, които разчитат до голяма степен от споделянето на силно чувствителна информация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *