post

Facebook ще отмени своята конференция Global Marketing Summit, която трябваше да се проведе в Сан Франциско следващия месец, заради разрастването на коронавируса.

„От предпазливост ние отменихме нашата глобална среща по маркетинг заради еволюиращите рискове за общественото здраве, свързани с коронавируса”, заяви говорителят на Facebook Антъни Харисън.

Компанията се ангажира да проведе събитието в Сан Франциско в бъдещите години.

Според Gossy, планираното за 9-12 март в Moscone Center събитие обикновено носи около 11 милиона долара приходи за града, като се очаква около 5000 присъстващи да отседнат в 10 хотела.

Все още не е ясно дали Facebook все пак ще трябва да плати на Moscone Center за разходите за конференцията предвид анулирането в последната минута.

И други технологични конференции в световен мащаб се отменят поради проблемите с коронавируса, най-големият от които е Световният мобилен конгрес в Барселона, Испания. Годишното събитие обикновено събира над 100 000 участници с участието на компании от Bay Area, включително Facebook, Google, Intel, Cisco, HPE и Nvidia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *