post

Essential Phone, който дебютира през май и е дело на компанията на съоснователя на Google, Анди Рубин, като че ли не се радва на голяма популярност сред потребителите, след като стана ясно, че от него са продадени едва 50 000 бройки, въпреки многобройните промоции.

Информацията идва от статистиката на приложението за камерата на смартфона в Google Play, което е изтеглено само 50 000 пъти и потвърждава един по-стар доклад, който преди два месеца твърдеше, че от Essential Phone са продадени едва 5000 бройки.

Явно продажбите на устройството са се засилили малко през тези два месеца, но цифрата продължава да бъде пренебрежимо малка, в сравнение с милионите продадени смартфони на големите играчи на пазара. Освен това тя би могла да не е съвсем точна, тъй като приложението за управление на камерата, което се контролира чрез Google Play, би могло да е изтеглено няколко пъти поради връщане на фабрични настройки на едно и също устройство например, или изпробването на алтернативни варианти на софтуера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *