post

Браузърът Chrome има лоша репутация, по отношение на използването на ресурси. Сега Google обяви, че новата версия 87, която вече е пусната, ще повиши производителността му значително. С ъпдейта Chrome ще стане 25% по-бърз, 5 пъти помалко ще употребява процесора и ще осигури 1.25 часа повече живот на батерията. Това е постигнато чрез приоритизиране на активните раздели на преден план, в сравнение с други програми и функции, което Google нарича Tab Throttling и Occlusion Tracking.

Подобренията гарантират, че браузърът вече ще се отваря с 25% по-бързо и скоростта на зареждане на страници се е увеличила със 7%, като през цялото време се използва по-малко количество RAM и консумацията на енергия е намалена. За платформата Android, Google твърди, че Chrome вече ще зарежда страниците почти мигновено.

Компанията е добавила инструмент за търсене в раздели на браузъра, с който лесно ще можете да намерите такъв от универсалния списък, независимо от прозорците или групите, в които са поставени. Инструментът първо ще пристигне за Chrome OS, а след това и за останалите платформи. Полето за URL адрес вече ще показва и бутони за действие, възоснова на вашата заявка, с което Google прави универсалната лента за търсене в горната част на Chrome още по-полезна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *