post

Boeing ще инвестира 20 милиона долара в компанията на бизнесмена Ричард Брансън Virgin Galactic, която иска да изпраща хора в Космоса.

„Това е началото на важно сътрудничество за бъдещето на въздушното и космическото пътуване, които са естествените следващи стъпки за нашата програма за космически полети на човека“, заяви в изявление основателят на Virgin Galactic сър Ричард Брансън. “Virgin Galactic и Boeing споделят визия за отваряне на достъпа до света и Космоса до повече хора по безопасни и екологично отговорни начини.”

Инвестицията на Boeing ще добави нови акции на компанията в Virgin Galactic. Сделката все още не е окончателна, но се очаква това да се случи до края на годината.

Boeing е ключов участник в програмата за човешки космически полети в САЩ повече от половин век. Компанията например построи първия етап на мощната лунна ракета на НАСА Сатурн V и в момента е главен изпълнител на НАСА за Международната космическа станция (МКС).

Virgin Galactic също се превръща в име. Компанията вече е изпратила хора в Космоса два пъти на борда на най-новия си космически самолет с тестови полети през декември 2018 г. и февруари 2019 г.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *