post

Apple представи своята нова услуга – кредитна карта. Apple Card е виртуална, като ще е част от приложението Apple Wallet и ще е доста сходна с услугите на Apple Pay.

Apple Card ще позволява на потребителите да управляват парите си директно от iPhone, като ще разполага със статистики, анализи и съвети как да подобрят финансовата си дисциплина. Услугата ще предлага и награди с възобновяване на процент от покупки и др.

Услугата тръгва тестово в САЩ през лятото на тази година. Постепенно ще навлиза и в други държави. Активирането ѝ става директно от телефона за няколко минути, като няма нужда да се ходи в магазин на компанията или банков клон.

Apple казва, че Apple Card няма да има никакви такси и ще предлага едни от най-ниските лихви. Няма да има и наказателна такса при пропуснато плащане. Услугата ще позволява и управление на размера на вноските, за да може потребител да плаща повече, ако може, за да си намали лихвите още повече.

Картата ще се издава в партньорство с Goldman Sachs и Mastercard. Клиентите ще получават и физическа кредитна карта, която да могат да използват в търговски обекти, които не приемат Apple Pay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *