post

Както множество източници предположиха преди това, Apple не обяви iPhone 12 на септемврийското си хардуерно събитие. Вместо това то беше фокусирано върху Apple Watch, iPad, нови услуги и актуализациите на софтуера.

Първото представено устройство беше Apple Watch Series 6, който ще може да измерва сетурацията на кислород в кръвта само за 15 секунди, с помощта на нов сензор и приложение. Като изключим това, часовникът е почти идентичен като дизайн с предшествениците си, но ще предложи две нови разцветки – синюо и червено PRODUCT(RED). Дисплеят му е 2.5 пъти по-ярък от този на серия 5, а батерията издържа същите 18 часа, но се зарежда по-бързо. Apple Watch Series 6 се захранва от процесор S6, който е с 20% по-бърз от предшественика си. Часовникът ще е наличен за поръчки веднага с цена, започваща от 399 долара, като първите доставки ще започнат в петък, но някои модели са отложени до октомври и ноември.

Не беше изненада и представянето на Apple Watch SE – бюджетната версия на часовника, която не разполага с функции ЕКГ и измерване на кислорода в кръвта, но за сметка на това цената стартира от 279 долара. Устройството се захранва от чип S5 и предлага висотомер, компас, откриване на падане и функция SOS.

Заедно с двата нови часовника, компанията представи и нови лица за циферблата и каишки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *