post

Новата версия на Adobe Premiere Pro CC осигурява нативна поддръжка на AMD Radeon Pro SSG за вдигане на производителността при обработка на 4K и 8K материали, за най-разпространените видеоформати

 

AMD и Adobe анонсираха мощно ново решение за 4K и 8K видео потоци, за редактиране на популярните видеоформато, което ускорява производствения процес, докато дава на редакторите безпрецедентен контрол при работа с некомпресирани видеоматериали с висока резолюция. Демонстрирана на 2018 NAB Show , новата версия на Adobe Premiere Pro CC включва вградена поддръжка на AMD Radeon Pro SSG – графичната система проектирана специално за редактиране на видео, с изключителна производителност съчетаваща AMD “Vega” GPU архитектура и 2TB NVMe сторидж интегриран на графичната карта. Комбинацията от Adobe Premiere Pro CC и Radeon Pro SSG представлява най-атрактивното решение за производството на видео с висока резолюция, поддържащо  4K и 8K материали заснето в най-разпространените формати като ARRI AMIRA, Canon XF и RAW, Panasonic AVC и P2, REDCODE RAW, и Sony XDCAM, XAVC и RAW. Обикновено работата с тези изходни видеоформати изисква много висока изчислителна мощност и капацитет на паметта за тяхното декодиране в реално време. Adobe Premiere Pro CC заедно с Radeon Pro SSG намаляват тесните места при централния процесор и паметта, като професионалистите могат да постигнат възможно най-добри резултати с всички детайли на некомпресираното видео.

Повечето продукции днес заснемат материалите с висока резолюция – 4К или 8К, за да осигурят най-висока гъвкавост при пост-продукцията; досега обаче не е имало ефективен начин да се редактират множество потоци от тези материали с пълна резолюция. Редакторите са принуждавани да извършват своята работа с прокси файлове вместо с оригиналния заснет материал, транскодирайки към по-ниска резолюция, за по-облекчена работа с повечето работни станции. Комбинацията на Adobe Premiere Pro CC с Radeon Pro SSG праща прокси файловете в миналото. Редакторите сега могат да работят с няколко потока 4K или 8K видеоматериали с висока резолюция в некомпресиран формат, при това по-плавно отколкото с прокси файловете с по-ниска резолюция. Решението силно намалява използването на CPU и премахва бремето върху локалната памет, и служи като постоянен кеш-буфер с огромен обем, който може да бъде местен от работна станция към друга машина без необходимост за се прехвърля самия материал.

Radeon Pro SSG

Radeon Pro SSG представлява фундаментална стъпка в PC технологията, като включва високоскоростни и с висок капацитет NVMe устройства на борда на графичната карта. Това е първата графична карта, предлагаща 2TB сторидж за „тежки“ работни задачи като видео с висока резолюция, VR и сглобяване на 360-градусово видео. Radeon Pro SSG картата е базирана на “Vega” GPU архитектура с 12.3 TFLOPS върхова мощност при изчисления с единична точност за най-интензивните натоварвания. Картата също разполага с 16GB високоскоростен кеш базира на най-новата HBM2 ECC памет, и включва контролера на кеш  с висока пропускателна способност (High Bandwidth Cache Controller – HBCC).

Наличност

Софтуерът Adobe Premiere Pro CC с нативна поддръжка на Radeon Pro SSG е достъпен от началото на м. април т.г.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *