post

На своята световната онлайн пресконференция Acer анонсира съществено обновяване на четири от популярните си гейминг лаптопи: Predator Helios 700, Predator Helios 300, Predator Triton 300 и Nitro 7. В освежените модели са вложени впечатляващи технологични новости и геймърската общност несъмнено ще ги очаква с голямо нетърпение.

Тези серии лаптопи вече се предлагат с най-новите процесори 10-о поколение серии Intel® Core™ H, за да се достигне изчислителната мощ, типична за настолен компютър, от лаптоп, който може да се носи навсякъде. Графичните карти NVIDIA® GeForce RTX 2080 SUPER ™ и RTX 2070 SUPER осигуряват необходимата производителност за работа с бързи екрани, с висока честота на опресняване и така образите се движат гладко, дори в най-взискателните игри клас ААА. За да гарантира, че лаптопите ще работят при максимална производителност и оптимални температури, Acer ги оборудва с конструкции с подобрени термични показатели, прилага нови технологии за охлаждане и добавя още топлинни тръби.

Predator Helios 700 – лаптоп, който може да замени вашия настолен компютър

Predator Helios 700, отличаващ се с емблематичната плъзгаща се клавиатура HyperDrift, получава при този ъпдейт процесори с овърклок 10-о поколение Intel Core i9-10980HK или i7-10875H, както и видеокарти NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER или RTX 2070 SUPER.

Възможностите за регулиране температурата на устройството са значително подобрени чрез ново термично решение, наречено Predator PowerGem, което е включено в моделите с процесор Intel Core i9. PowerGem е специален материал с 3,83 пъти по-висока вертикална топлопроводимост от медта, което подобрява ефективността на топлоотдаването в лаптопа. Всички модели имат три медни топлопровода, технология Acer CoolBoost, изпарителна камера, както и по два специално разработени от Acer 3D вентилатори 4-то поколение AeroBlade™.

Други новости, свързани с производителността на лаптопа, са по-бързата памет на 2933 Hz (макс. 64 GB), допълнителният Thunderbolt 3 порт (общо са два) и най-новият Killer DoubleShot™ Pro (AX1650i Wi-Fi 6 адаптер и мрежов адаптер E3100G), с чиято помощ програмите, нуждаещи се от по-висока скорост на трансфер, получават приоритетно честотна лента. Бързите PCIe NVMe SSD твърди дискове в RAID 0 гарантират светкавични запис и четене, а игрите оживяват на прекрасния 17,3-инчов екран на Helios 700 с FullHD IPS, 144 Hz опресняване и технология NVIDIA® G-SYNC®.

Клавиатурата, която притежава RGB осветление на всеки клавиш и технология anti-ghosting, сега включва и механични превключватели MagTek за клавишите WASD, както и набор от нови състезателни клавиши, които са с повишена прецизност. За да се помогне на състезателните геймъри, бутоните на клавиатурата са леко вдлъбнати с дълбочина 1,5 мм, което позволява да се правят по-фини и по-контролирани движения по време на игра. Геймърите могат да сменят стандартните клавиши WASD на клавиатурата с включените MagForce клавиши и състезателни клавиши, като избират тези, които са най-подходящи за конкретната игра. Веднъж подменени, геймърите могат да използват приложението Predator Sense или да натиснат P3, за да регулират осветлението и точката на задействане на тези клавиши.

Predator Helios 300 – мощен и пълен с екстри

Популярният Predator Helios 300 на Acer повдига летвата за геймърски ноутбуци, предлагайки най-добрите параметри за парите си. Сега той вече е с най-новите процесори от серията Intel Core H 10-о поколение, с графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 2070, позволяващ овърклок, с Max-Q дизайн и 15,6-инчов FHD IPS екран с 240 Hz опресняване и 3 ms време за реакция. По този начин най-новият Helios 300 затвърждава репутацията си на един от най-мощните и високо оборудвани лаптопи на пазара, но все пак достъпен за масовия потребител. Освен това той поддържа до 32 GB DDR4 памет на 2933 MHz, два PCIe NVMe SSD диска в конфигурация RAID 0 и до 2 TB твърд диск, осигурявайки скоростта и пространството за съхранение, необходими за поддържане на големи колекции с AAA игри и филми.

За да се подсили изживяването по време на игра, DTS: X Ultra Audio осигурява висококачествен 360-градусов съраунд звук и спомага геймърът да се потопи напълно в реалистична, пространствена звукова среда. С ползването на слушалки се гарантира автентично аудио изживяване, което позволява да се чуят звуците така, както са били замислени, независимо дали са в близост или далеч, а в допълнение са налични звукови режими, специално настроени и оптимизирани за различни жанрове игри (стратегия, RPG или FPS).

Специално създадената от Acer технология за охлаждане гарантира, че устройството работи при оптимална температура. Лаптопът разполага с два вентилатора, включително съвсем новия 3D вентилатор 4-о поколение AeroBlade™, който намалява шума и същевременно увеличава въздушния поток, а Acer CoolBoost ™ позволява ръчно управление на вентилаторите, за да се гарантира, че критичните зони получават непрекъснато охлаждане. Отворите за всмукване и издухване на въздуха са поставени на най-подходящите места.

Predator Triton 300 – идеален за геймъри и създатели на съдържание

Мощният, но тънък геймърски лаптоп Predator Triton 300 е обновен, като сега се предлага с процесор 10-о поколение Intel Core H серия, видеокарта NVIDIA GeForce RTX 2070 с Max-Q Design и скорост на опресняване на екрана от 240 Hz. 15,6-инчовият FHD IPS дисплей има 3 ms време за реакция, 300 нита яркост и може да възпроизведе 100% от цветовото пространство sRGB, което го прави идеален както за игри, така и за създаване на съдържание. В допълнение, лаптопът позволява монтажа на до три M.2 SSD диска (има един PCIe и два Combo слота), осигурявайки предостатъчно място за съхранение, а също така гарантира мълниеносната честота и скорост на трансфер, за която геймърите жадуват.

Към подобрения термичен дизайн на устройството са добавени три топлопровода, а също и система за охлаждане с два вентилатора (от които единият е 3D метален вентилатор от 4-о поколение AeroBlade), технология CoolBoost ™ и отвори за всмукване и издухване на въздуха на най-подходящите места. Всички тези компоненти са поставени в тънък и лек метален корпус, който е с дебелина едва 19,9 мм и тегло 2,1 кг, което позволява на геймърите да играят навсякъде, където отидат.

Nitro 7 – елегантен метален дизайн за игра навсякъде

Обновеният Nitro 7 на Acer е още един вариант за тези геймъри, които искат лаптопът им да може да се пренася лесно. Неговият елегантен метален корпус е изключително тънък с размер едва 19,9 мм, а теглото му е 2,5 кг, но въпреки това успява да побере процесор 10-о поколение Intel Core H серия и видеокарта GeForce RTX ™ 2060. Има още три слота за монтаж на високоскоростни M.2 SSD дискове, 1 TB твърд диск в конфигурация RAID 0, до 32 GB DDR4 2933 памет, мрежови адаптери Killer™ Ethernet E2600 и Intel® Wi-Fi 6, с което зареждането на игра и реакцията са невероятно бързи.

Термичният дизайн на Nitro 7 включва два вентилатора, схема с четворни изпускатели и технология Acer CoolBoost™, която може да бъде активирана с NitroSense, за да увеличи скоростта на вентилатора с 10% и охлаждането на процесора/графичната карта с 9% в сравнение с автоматичния режим. Това помага за подобряване на производителността, а 15,6-инчовия FHD IPS екран без отблясъци, със 144 Hz честота на опресняване и 3 ms време за реакция гарантира отчетливи образи и плавно показване на движенията, без те да се размазват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *