post

 

 

Всяка година доста от нас тайно отбррояват дните до 28-ми август – Денят на папийонката. Денят, който опразнува една от основите на мъжкия стил. Само да отбележем – пише се „папийонка“, не „папионка“, „папьонка“ или „пеперуда за врат“. След като уточнихме това нека продължим…

Това е мъжки аксесоар, който има свойството да откроява господина от тълпата. Там е за да покажат част от характера, по един малък, но доста забелязващ се начин. Ето няколко съвета при носенето на този стилен аксесоар.

 

  1. Сам завързвайте папийонката си

Ако искате да изглеждате като свежо излязла звезда от Холивуд, ще е добре да започнете да връзвате папийонките си сами. Разбирам, не е толкова лесно да се научите, пък и не я носите толкова често, за да са оправдани тези усилия, но не бихте ли искате да вложите малко повече усилия, за да изглеждате по-автентични?

Така или иначе дамата, с която ще посещавате дадено събитие ще се приготвя поне час повече от вас. Защо да не използвате част от това време да си завържете папийонката?

  1. Перфектно… или не?

Не се стремете да я завържете перфектно. Това е почти невъзможно. Папийонката за връзване може да е с една страна леко по-голяма от другата или леко наклонена, но това ѝ е чарът. Папийонките не са направени за да са префектни.

 

  1. Ако наистина не е възможно….

Ако наистина нямате желание или време да я завържете сам. Се стремете да вземете доста качествена предварително завързана папийонка.

 

 

  1. Избягвайте „пошлостта“

Този мъжки аксесоар придава цвят и чар на цялостната ни визия, но нека не прекаляваме. Ако включва анимационни герой, политически лозунги, знамена или порнография… нека избягваме да го носим. Нека не го и купуваме.

 

  1. Индивидуланост

Да покажем идивидуалност е нещо към, което се стремим. Всичко, което ви описва по най-добрия и общоприет начин е наред. Не мислсите ли, че е добре да се различавате от другите, но и да не обиждате никого с облеклото си?

 

  1. Размерът има значение

Ако сте по-малък господин на размери (но не и по характер) не се опитвайте да носите големи папийонки. Подберете размера спред вашия. Големите господа с големи и обратното.

 

  1. Развързаната папийнонка

Нека не се появяваме на събитие с развързана папийонка. Едно е да завършим дългата вечер с развързването ѝ и разкопчаване на някое друго копче на риза. Съвсем друго е да се появим така още в началото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *