post

При мъжете най-често проблемите са свързани с простатата, която е жлеза с големината на орех. Простатната жлеза произвежда съществена част от семенната течност, в която се съдържат сперматозоидите и контролира отделянето на урина от пикочния мехур. Простата има съществена роля за здравето и самочувствието на мъжа. Като всеки друг орган и за простатата са характерни различни заболявания, водещи до нарушения в уринирането и до сексуални смущения. Проблемите на простатата се предизвикват най-често от три основни заболявания.

1. Простатит, който е възпаление на простатната жлеза. Това инжекционно заболяване на простата се среща при всички възрасти.

2. Доброкачествено уголемяване размерите на простатата.

3. Рак на простата. Вероятността се увеличава с нарастване на възрастта. Заболяванията на простата са натоварени с много страхове и митове. А в действителност нещата са много по-спокойни, защото първо, заболяванията на простатата и потентността не са толкова свързани и второ, заболяванията на простата са лечими дори и рака на простата. Освен това има утвърдени средства за предотвратяване и лечение на заболяванията. Важно е да се спазват някои изисквания при грижата за простатата.

Към безвредните мерки за предотвратяване или забавяне на проблемите с простатата влизат хранителните добавки и витамините. Аптеки Валета ще Ви представим част от тях. Хранителна добавка Просткеър, която за разлика от други подобни продукти,  съдържа само стандартизирани екстракти, гарантиращи правилното количество активни вещества и чистотата на състава. Просткеър допринася за поддържане на нормалното състояние на простатата в дългосрочен план. Билковите продукти на „Мирта Медикус“ имат всички необходими свойства и екстракти от съответните билки, за да насочат действието си върху слабото мъжко място и да се отразят благоприятно на простатата. ПростаРен (ProstaRen) е синергична формула от висококачествени 100% натурални съставки за комплексна грижа за простатата. Във всяка опаковка от продукта се намира подарък – малка книжка със съвети за здрава простата. Проксел капсули е нова, уникална формула за нормално уриниране и защита на простата. Още продукти може да видите на нашия сайт: https://valeta.bg/zdravni-problemi/m-zhko-zdrave/prostata.

Има билки, които действат благоприятно при проблеми с простатата. Върбовката е известна със силните си противовъзпалителни свойства. Със своето хормон модулиращо и успокояващо действие, върбовката влияе благотворно върху раздразнени пикочни пътища и простатит. Екстрактът от гроздово семе действа силно антиоксидантно, пикочогонно и противовъзпалително. Много данни съществуват за позитивния ефект на женшена върху мъжкото здраве. Женшенът е сред най-ефективните нехормонални средства за подобряване на мъжкото сексуално здраве.

Витамини, минерали и микроелементи са много важни за защита на мъжкото здраве. Селенът е един от най-важните минерали за простатата, защото участва в образуването на семенната течност, подобрява кръвообращението и микроциркулацията, което способства за по-доброто проникване на активните лечебни вещества в простатата.  За предпочитане е вместо да се поглъщат таблетки с изкуствено създадените комбинации, които се намират в голям брой в аптеките, витамините и минералите да се набавят чрез храната, поради чистотата им и по-добрата усвояемост. Бета-каротинът, витамините А, С и цинкът забавят процеса на стареене и съответно забавят проблемите с простата с напредване на възрастта. Тези вещества се съдържат в маслата, яйцата, месото, зеленината. Витамин В9 – Фолиевата киселина подобрява качеството на семенната течност. Съдържа се в бобовите култури, цитрусовите плодове, зелените листни зеленчуци.

Има възможности до края на живота си мъжът да не се занимава със сексуални проблеми и проблеми на простатата и те трябва да се използват!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *