post

Startup Factory и Катедра “Компютърни системи и технологии” на Русенски университет организират хакатон CODE4TECH 2.0 – Русе 2017. Състезанието стартирана на 7 октомври от 10:00 в зала 2Г.204 във Втори Корпус на Русенски Университет.

Темата на състезанието е “ИТ решения за бизнеса и хората”. Участниците трябва да разработят базови прототипи на софтуерни продукти, които да бъдат използвани от местни компании или граждани. Няма ограничение за използваните програмни езици, софтуерни платформи и технологии при разработката на прототипите. Целта е да се улесни правенето на бизнес и и да се подобри живота на хората.

Добре дошли са ученици, които могат да разработват интернет страници, конзолни приложения без графичен интерфейс или 3D визуализации. За тях са предвидени отделни награди и ще бъдат оценени по индивидуални критерии.

Хакатонът ще се проведе в рамките на 24 часа. Това означава, че както и при предишните издания участниците ще имат възможност да работят по проектите си и през нощта. Разликата сега е, че този път ако не се възползват от тази възможност автоматично губят половината време, с което разполагат. Идеята на формата е де се създаде нещо бързо.

Специални стимули са предвидени за всички участници, а общият награден фонд надхвърля 1 500 лв. Ще имате възможност да се запознаете с екипа ни, да изградите важни връзки с хора който да са ви полезни в развитието на вашата идея. Не на последно място ще развиете уменията както в техническа насока, така и в управление на времето и работа в екип.

Всеки от участниците в хакатона CODE4TECH 2.0 – Русе 2017 ще получи безплатно крипто валута (биткойни или етери), която ще му бъде прехвърлена на неговия профил (wallet) в приложението Jaxx. Може би след 4 години стойността на тази валута ще е достатъчна, за да си закупите последната версия на MacBook, iPhone или последния Android смартфон на Google.

Вижте повече и се регистрирайте тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *