post

Snapchat започна тестовете на новата функция, наречена Sounds още през август. Тя позволява на потребителите да добавят лицензирана музика към своите истории и снимки. Функцията обаче до сега беше ограничена само до потребителите в Австралия и Нова Зеландия. Сега Sounds е достъпна в цял свят в приложението за iOS, като няма данни кога ще достигне до Android устройствата.

За да добавят музика към своите Snap и Stories, те трябва да докоснат иконката в горния десен ъгъл и да изберат една от многото песни в списъка Feature Sounds. Има възможност и първо да се запише клипа и след това да се добави песента, както и връзка Play This Song, която позволява да се чуе пълната версия в предпочитаната от потребителя платформа за стрийминг – Apple Music, SoundCloud или Spotify.

Sounds дебютира с ексклузивен преглед на парчето на Джъстин Бийбър и Бени Бланко “Lonely” преди пускането му в търговската мрежа. Компанията е подписала лицензионни сделки с големи музикални лейбъли като Warner Music Group, Merilin Universal Music Publishing Group, Kobalt и BMG Music Publishing. Освен възможността за добавяне на лицензирана музика, тя тества и още една функция, която ще позволи на потребителите да добавят свой собствен звук към съдържанието, но тя ще бъде пусната в следващите месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *