post

Рисковите лица да могат да бъдат въдворявани в конкретно населено място и да получават електронна гривна, чрез която да се следи местоположението им – това са част от предложенията, направени след последните атентати в Париж от бившия френски президент и бивш вътрешен министър Никола Саркози, който е лидер на Републиканската партия в страната.

Сред останалите предложения на ръководената от Саркози формация е създаването на европейска картотека с информация за пътниците в самолетите, на което се противопоставят редица групи в Европейския парламент, включително тази на левицата, както и френският Национален фронт. Предложенията бяха направени от Саркози по време на интервю във френския вестник Monde, което беше публикувано у нас от Offnews.bg.

Саркози изрази своите очаквания, настоящият френски президент Франсоа Оланд да подкрепи неговите предложения и оцени положително резкият завой на настоящото управление на Франция по отношение на мерките за гарантиране на националната сигурност, направен през последните дни. Междувременно създаването на регистър на пътниците в самолетите беше подкрепено на среща на вътрешните министри на Европейския съюз. Сред разгледаните от тях мерки бяха още подобряване на правната база за борба с тероризма, както и на базите данни за контрол на външните граници.

Автор: Владимир Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *