post

Умните часовници тихомълком набират все по-голяма популярност. Продажбите им растат и според прогноза на IDC до 2022 г., тези устройства може да държат близо половината от пазара на носими аксесоари, съобщава CNET.

“Преминаването от базови носими устройства към умни часовници напредва”, коментира Джитеш Убрани от IDC. За сега най-популярните подобни устройства са фитнес гривните. Те са по-евтини и семпли, като се продават доста добре.

IDC очаква, че тези устройства няма да се предадат лесно. Част от тях ще започнат да предлагат функции от умни часовници, в опит да задържат потребителите.

Анализаторите прогнозират голям ръст и при умните слушалки и дрехи. Този пазар обаче е доста малък и дори прогнозираният 6-кратен ръст да се реализира до 2022 г., това пак ще са само 12.3 млн. бройки.

IDC очаква основният интерес в сегмента да остане към фитнес гривните и умните часовници. Най-популярният умен часовник най-вероятно ще остане Apple Watch, но пазарният му дял ще се свие с около 10%. Разликата ще бъде покрита от моделите с Android, които ще затвърдят втората си позиция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *