post

Тайнствената операционна система Fuchsia на Google може един ден да замени Android за смартфони и други устройства. Въпреки, че компанията не разкрива много подробности за нея, изтичане показва, че тя продължава да разработва новия софтуер.

Google Fuchsia получи сертификат за Bluetooth, което е решаваща стъпка за новите продукти, преди да бъдат пуснати на пазара.

Всъщност говорим за Fuchsia от години. Всичко започна със слухове, описващи подробно универсална операционна система, по която уж работи екип на Google. Тя е предназначена да замени Android и Chrome и да работи на всякакви устройства. Според тези слухове, Fuchsia не се основава на Linux като предшествениците си, ще позволи на компанията да пуска навременни актуализации за всичик устройства, ще има подобра вградена поверителност и ще изпълнява всички съществуващи приложения за Android. Google разкри и SDK, който позволява на разработчици да кодират веднъж, а след това да разгърнат приложенията си в различни платформи. Преходък от Android към Fuchsia трябва да е безпроблемен, което да позволи на потребителите лесно да сменят устройствата, без да се притесняват от несъвместимост на данни и приложения.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *