post

Както е известно, с помощта на Photoshop може да се направи всичко – да се изпрати човек на Луната, да се превърне Сахара в цъфтяща градина и даже да размените тялото си с известен актьор. Не всички потребители обаче имат времето и познанията да създават снимки с ефекти. В такъв случай на помощ идват редица прости онлайн услуги, които ще ви помогнат да създадете весела картичка, фотоколаж и даже видеоклип, без да се налага да усвоявате сложни програми.

Фотомонтаж
Сайтовете от тази категория позволява с няколко клика да създадете забавни снимки с ефекти с използване на ваша снимка. По правило, всичко, което трябва да направите е да качите своя или чужда снимка и да изберете желания шаблон.

PhotoFunia
Сайт: http://en.photofunia.com/
Този сайт съдържа една от най-големите колекции на шаблони за създаване на изображения. Към момента те са 270 и броят им постоянно нараства, а сложността им варира от много прости до сложни фотоколажи.

Dumpr
Сайт: http://www.dumpr.net/
Тук вариантите за преобразуване на вашите фотографии не са толкова много, но сред тях има доста любопитни. Например, рисунки с молив или масло, кубче на Рубик и картинна галерия.

FunPhotoBox
Сайт: http://www.funphotobox.com/
По количество на фотошаблони този ресурс спокойно може да се състезава с PhotoFunia. Освен  обикновени статични изображения, тук има и оригинални анимации, както и забележителни заготовки за създаване на картички и други ефекти.

Loonapix
Сайт: http://www.loonapix.com/
Още повече, още по-ефектни, още по-смешни – именно така може да бъде описана галерията фотошаблони на този сайт. Освен това, в Loonapix има повече от 700 различни фоторамки и инструмент за създаване на аватари.

WriteOnIt
Сайт: http://www.writeonit.org/
Създаването на фотоколажи е само едно от възможните приложения на тази услуга. Другите раздели на WriteOnIt позволяват да вградите ваша фраза в дадено изображение, да създавате фалшиви корици на списания и да сложите лицето си върху тялото на популярни актьори и поп-диви.

SeeNow
Сайт: http://en.seenow.com/
SeeNow ще ви позволи да влезете в ролята на известен спортист, музикант или киноактьор. За целта е необходимо само да изберете един от предлаганите шаблони и да предоставите своя снимка. Резултатът можете да съхраните в компютъра си или да споделите с приятели в социалните мрежи.

Photo 505
Сайт: http://www.photo505.com/en/
Създателите на тази услуга ни уверяват, че всеки ден добавят нови шаблони. Вероятно е така – тук те са действително много. А някои от тях използват усъвършенствана технология за разпознаване на лица, така че резултатът е доста интересен.

Anymaking
Сайт: http://anymaking.com/fun-photo-effects
С помощта на Anymaking можете да приложите към качена снимка такива ефекти, като рисунка с молив или бои, сияние, стара картина, анимационен филм, постер и т.н. Освен това, тук присъства прост редактор на изображения, позволяващ стандартните прости операции изрязване, завъртане, налагане на рамка, заобляне на ъглите и др.

Montagraph
Сайт: http://www.montagraph.com/main.aspx
Още един представител на многолюдното семейство „face in hole“. В него шаблоните не са кой знае какво, но това се компенсира от добрите инструменти за настройка на изображението. Освен това, тук можете и сами да си създадете свой шаблон за фотомонтаж.

Imagechef
Сайт: http://www.imagechef.com/
Imagechef представлява универсален инструмент за създаване на всевъзможно забавно съдържание. Фотоколажи, рамки, налагане на надписи, създаване на аватари, смешни картички – всичко това и много друго.

Funny Photos
Сайт: http://funny.pho.to/
Многофункционална услуга, обединяваща в себе си многобройни ефекти и операции с изображения. За създаване на фотоколажи тук присъстват над 500 шаблона за всеки вкус. Снимки в ново обкръжение, корици за списания, колажи със знаменитости, ефекти на живопис и молив, рамки и даже анимирано превръщане в животни – това далеч не е пълният списък с възможности.

Фоторедактори
В Интернет съществуват десетки най-различни фоторедактори, някои от които дори могат да съперничат на своите десктопни събратя по функционалност. Ние обаче ви представяме само тези, които могат да направят по-весели и оригинални снимки с ефекти.

Befunky
Сайт: http://www.befunky.com/
Впечатляващ графичен редактор, позволяващ наред с обикновените операции за корекция на изображенията, да се изпълняват и множество най-необичайни манипулации.

FotoFlexer
Сайт: http://fotoflexer.com/
FotoFlexer има прост и понятен интерфейс, висока скорост на работа и пълен набор от функции за обработка и оптимизация на снимки. А в добавка можете да налагате красиви ефекти и да добавяте смешни клипарти, в това число и анимирани.

Gross Out
Сайт: http://www.getgrossedout.com/
Този сайт е за феновете на необичайното. В местния фоторедактор можете да промените своята снимка до пълно безобразие, като използвате за целта остри зъби, изпъкнали очи, кървящи рани, пирони, ножове и други подобни атрибути на тъмното изкуство.

PiZap
Сайт: http://www.pizap.com/
Редакторът на PiZap е специално замислен като средство за създаване на хумористични картички и  весело издевателство над вашите снимки. Тук ще намерите всичко за целта: огромно количество рисувани обекти, облаци с текст, красиви триизмерни надписи, художествени обекти и рамки.

Генератори на смешни ефекти
Наред с разгледаните по-горе универсални редактори, позволяващи множество операции с изображения, съществуват и други, изпълняващи само една функция. От многото подобни услуги сме избрали само тези, които могат да ви разсмеят.

FaceBender
Сайт: http://facebenderapp.com/
FaceBender позволява и от най-некрасивия човек да се направи още по-грозен, но при това смешен. Всичко, което е необходимо е да качите своя снимка и да изберете един от пресетите в левия панел.

Personalized Money
Сайт: http://www.festisite.com/money/
Ако си мечтаете да видите лицето си по банкнотите, няма нищо по-лесно – използвайте Personalized Money. Така ликът ви ще лъсне на множество световни валути – изберете си която искате. Български лев обаче няма.

TalkingPhoto
Сайт: http://www.pqdvd.com/flashediter/edit.php
С тази услуга ще принудите всяка снимка да заговори. Можете да изберете изображение от сайт, но още по-добре е да качите свое. След това пристъпете към избор на положение на очите и устата. Накрая изберете реч от няколко десетки знаменити фрази или просто смешни възклицания.   Произнасянето на текста става синхронно с движение на очите и устата.

My Heritage
Сайт: http://celebrity.myheritage.com/celebrity-collage
My Heritage е доста сериозен сайт, посветен на генеалогични изследвания. Но за да привлече повече посетители в него са добавени и няколко развлекателни уеб приложения, едно от които  търси подобни на вас знаменитости и генерира на базата на това постер.

PicHacks
Сайт: http://www.pichacks.com/
В природата няма много симетрични обекти. Навярно поради това изкуствената симетрия, създавана от PicHacks предизвиква усмивка. Трябва просто да качите снимка и да изберете степен на симетрия, след което услугата ще ви предложи няколко варианта на вашия симетричен двойник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *