post

Стартира кандидатстването за второто поредно издание на „Лятна DBA Академия“ – безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA). Инициатор на проекта е SQL Master Academy – единственият обучителен център у нас, специализиран в SQL Server.

„Създаването на Лятната DBA Академия през 2017-та година бе провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти. Резултатите от първото издание: над 180 кандидати, от които 10 одобрени, 7 завършили успено и 4-ма наети на работа непосредствено след преминаване на интензивното обучение. С второто издание на този проект в SQL Master Academy искаме да утвърдим  модела за обучаване на повече администратори на SQL Server бази данни. Целта ни е да продължим да помагаме както на хората, които са мотивирани да се развиват, да започнат успешно кариерата си в тази сфера, така и на компаниите, нуждаещи се от такива специалисти. Възприемаме това като лична мисия и ще работим за успеха на курсистите в Лятната DBA Академия – не само при обучението, но и при последващата им професионална реализация“, заяви Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy.

Кандидатстването – до 30 април

Кандидатстването стартира преди броени дни и ще продължи до 30 април включително. То се извършва онлайн. От кандидатите се изискват единствено CV и мотивационно писмо.

След като разгледат кандидатурите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.

След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците.

Обучението – през юли

Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула. Модулите са:

  • Windows и Active Directory за администратори на бази данни
  • Администриране на SQL Server
  • Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака
  • Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server
  • Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип

Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията, ръководен от Маргарита Наумова.

Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия 2018, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.

Възможност за работа

Курсистите, които успешно завършат Лятната DBA Академия 2018, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. Тези компании ще имат възможност да се запознаят с обучаемите и техните резултати и да им предложат работа.

Така Академията ще изпълни мисията си не само да предложи достъпно и качествено обучение за администратори на бази данни, но и да подпомогне работодателите при подбора и въвеждането на такива специалисти в реална работна среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *