post

Актьорът Саша Барън Коен атакува социалните мрежи като Facebook и Twitter, наричайки ги „най-голямата пропагандна машина в историята“.

Комикът каза това по време на речта си за приемането на Международната лидерска награда ADL в четвъртък, 21 ноември. Той обвини технологичните гиганти в засилване на омразата и насилието в обществото.

„Цялата тази омраза и насилие се улеснява от шепа интернет компании, които представляват най-голямата пропагандна машина в историята“, каза той пред публиката в Ню Йорк.

“Facebook, YouTube и Google, Twitter и други – те достигат милиарди хора. Алгоритмите, с които тези платформи работят, умишлено засилват вида на съдържанието, което поддържа потребителите ангажирани – истории, които се харесват на нашите базови инстинкти и предизвикват възмущение и страх.”

Барън Коен разкритикува Facebook за пускане на политически реклами без проверка на фактите.

„Ако ги платите, Facebook ще пусне всяка “политическа” реклама, която искате, дори ако е лъжа“, каза той. „При тази изкривена логика, ако Facebook съществуваше около 30-те години на миналия век, щеше да позволи на Хитлер да публикува 30-секундни реклами на неговото „решение“ на „еврейския проблем“.

Актьорът призова компанията на Марк Зукърбърг да започне да проверявате фактите за политическите реклами, преди да ги пуска, а когато рекламите са неверни, да връща парите и да не ги публикува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *