post

 

 

На 20 ноември в София Хотел Балкан ще се проведе събитие, което ще събере технологични експерти и бизнес лидери на едно място, за да представят най-актуалното от сферата на облачния компютин и Интернет-на-Нещата.

 

Cloud Sofia Summit се организира от ICT Media и ISACA Sofia Chapter и се провежда със съдействието на Българската Асоциация на Софтуерните Компании. От страна на БАСКОМ в конференцията ще се включи Стамен Кочков, член на УС на Асоциацията с повече от 20 години опит в софтуерната индустрия.

 

Сред участниците в програмата има както представители на компании, потребители на технологични решения, и на ИТ бизнеса, така и специалисти в сферата на облачните изчисления, които ще наблегнат върху новостите в технологичните инструменти и методологии, как те могат да улеснят крайния потребител и да му помогнат в постигането на конкурентно предимство.

 

Събитието ще започне с представяне от Митко Карушков и Марио Арабистанов – членове на EuroCloud Europe, които ще говорят за облачните технологии и решения от гледната точка на данните и информационната сигурност. EuroCloud е паневропейска организация, която спомага потребители и доставчици на облачни услуги, стартъпи и R&D центрове в Европа, предоставя им правни напътствия, ноу-хау, добри практики, предоставя възможност за диалог и създаване на партнираща си общност.

 

От офиса на Amazon Web Services в Берлин идва Дарко Месарош, който ще разкаже за това как експертите в технологичния гигант помагат на компаниите да се съсредоточат върху постигането на своите бизнес цели, докато AWS има грижата за всичко останало.

 

За пътя на една изцяло умна фабрика, нейните свързани машини, обшиирен анализ на данни и гъвкави процеси, ще разкаже Илтер Аксенджер – ръководител на екип “Софтуерни проекти” във фабриката на Hugo Boss в Измир, Турция. Със своите 65000 квадратни метра тя е най-голямото производствено звено на модня гигант.

 

За serverless архитектурата и какви са предимствата на този практичен модел ще разкаже Даниел Манчев. Даниел освен че е AWS Solutions Architect с богат опит в разработването на софтуерни решения и компоненти за компании, консумиращи огромни сървърни ресурси, е и основател на Serverless Bulgariа User Group.

 

Георги Хира, търговски директор на Оракъл България, ще обърне поглед към втората генерация облак от гледна точка на надеждност и сигурност.

 

Сред потвърдилите лектори към този момент са още Иван Иванов, ръководител група “Софтуер и хардуер за тестери” във Фесто Производство, Иван Велков, директор “Развитие на продукти и услуги” в БОРИКА, Борислав Мирчев, изпълнителен директор на Виском БГ АД, Анатолий Богданов, старши технически акаунт мениджър в Samsung R&D Poland.

 

Cloud Sofia Summit ще се проведе на 20 ноември в София Хотел Балкан. Актуална информация за събитието и можете да намерите тук – https://events.ictmedia.bg/event/139

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *