post

Напоследък доста се говори за новото поколение видеокарти на NVIDIA в серия RTX 20 и при преносимите компютри. Решенията използват Turing архитектура и предлагат ray tracing технология в реално време, което може да бъде от голямо значение при някои гейм заглавия. Видеокартите се справят с всички гейм заглавия при максимални настройки и предлагат плавен геймплей и добро VR изживяване. Защо започваме ревюто на преносим компютър по този начин? Защото в модела, който разглеждаме е налична именно такава карта.

ASUS ROG Strix SCAR II (GL704GW) предлага една от картите в серията – NVIDIA GeForce RTX 2070, която разполага с 8GB собствена GDDR6 VRAM. Наличието на тази видеокарта е предпоставка да не се притеснявате дали дадено заглавие ще върви добре на лаптопа ви. Разбира се освен премиум видеокарта тук са налични и други мощни компоненти, които да позволява висока производителност. Strix SCAR II е оборудван с най-новото поколение Intel Core i7-8750H процесор, който разполага с шест ядра и предлага 23% по-висока производителност спрямо предходното поколение. Налични са технологии като Intel Speed Shift и Turbo Boost за постигане на максимална честота от 3.9GHz. Освен това процесорът включва 12 нишки, които позволяват бързата работа при отворени множество апликации.

Наличната системна памет е до 32GB DDR4 2666MHz. Тя предлага достатъчна широчинна лента за високи скорости на трансфер и гладък геймплей. Комбинирайте това и с M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD с капацитет до 1TB и гарантирано ще се наслаждавате на бърз старт на игрите и операционната система. Ако ви е необходимо допълнително пространство за съхранение на съдържание то можете да разчитате на втори 5400rpm FireCuda solid-state hybrid drive (SSHD). Чрез него разполагате с още 1TB капацитет.

Накратко ще минем и през останалите компоненти на модела, които го правят особено подходящ за гейминг. Strix SCAR II предлага IPS дисплей с диагонал 17.3“ и резолюция Full HD. По-важните му характеристики обаче са наличието на 144Hz честота на опресняване и 3ms GTG време за реакция. В комбинация с мощните компоненти, тези два параметъра позволяват гладкия геймплей, който предлага машината. Дисплеят има максимална яркост 300cd/m² и покрива 100% от цветовата гама sRGB.

И след като стана ясно колко мощен е компютърът, няма как да подминем и охладителната система – важен елемент при наличието на подобни компоненти. Strix SCAR II разполага с два вентилатора с LCP перки и работещи на 12V. Благодарение на това те предлагат сериозно подобрение при въздушния поток. Моделът разполага и със специален дизайн на охлаждащите тръби, отвеждайки повече топлина от процесора и видеокартата. Налично е и решение против натрупването на прах чрез специален модул във вентилаторите, който отвежда частиците чрез центробежна сила. По този начин е решен един от основните проблеми в по-дълъг срок. Ребрата на охладителите са с дебелина 0.1 мм и са сгъстени, което увеличава охладителната повърхност.

Новият Strix SCAR II е сред най-добрите предложения на пазара и предлага безкомпромисно гейминг изживяване. Основна предпоставка за това е наличието на NVIDIA GeForce RTX 2070, която гарантира и по-дълъг период, в който преносимият компютър ще е актуален и ще се справя с натоварващите гейм заглавия. За дългият живот на системата се грижи и ефективната охладителна система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *