post

Ако сте екстремна личност, която обича да се спуска в дълбоки пещери или да разглежда морското дъно, то новият супер издръжлив фенер INDESTRUCTIBLE VARTA F30 Pro може да бъде вашия незаменим помощник в приключенията. Водещият производител на батерии представи фенера в рамките на своята кампания #TougherThanLife. В редакцията получихме тестова бройка от устройството и решихме лично да проверим дали наистина няма да се повреди, ако падне от високо или във вода, както ни уверява производителя.

Ето какво показаха тестовете на нашия екип: 

Външен вид

Изпробвахме F30 Pro и установихме, че той е еднакво ефективен и полезен както на открито, така и при слабо осветени места във входа на дома и офиса. Все още не сме го изпробвали в пещери, където той би бил наистина безценен.

Първото нещо, което ни направи впечатление е, че фенертът е изключително лек и компактен – едва 507 грама и с дължина 228 милиметра. Въпреки това той се усеща масивно и приляга удобно в ръката.

Отличителни характеристики

Нашите тестове показаха, че VARTA F30 Pro е изключително здрав и устойчив на удари, падане и настъпване. Освен това е водоустойчив, а според своите създатели – и издръжлив на прах. Изработен е от висококачествен алуминий, използван в авиотехниката, за максимална издръжливост.

За неговата здравина и устойчивост допринасят гумената глава и капачката, които предпазват предната част на фенера. Освен това F30 Pro притежава удароустойчиви леща и рефлектор.

Лъчът му осветява на разстояние до 279 метра с обща светлинна мощност до 650 лумена. Благодарение на яркия си светодиод с висока производителност,  фенерът може да осветява в две светлинни нива – изключително ярко и по-слабо. 

Батерия

Varta F30 Pro работи с 6 мощни батерии, които, както успяхме да се уверим сами, осигуряват възможност устройството да се използва при продължителни преходи. По спецификация, то издържа с едно зареждане в продължение на 75 часа. 

На пазара INDESTRUCTIBLE фенерът на VARTA може да се открие на много достъпна за своя клас и характеристики цена – около 50 лв. и със 7-годишна гаранция от производителя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *