post

SteelSeries винаги се гордее с най-високия клас eSports продукти и мишки, особено, но винаги в своята оферта има модел за онези потребители, които не искат да харчат прекалено много за периферните си устройства. Досега това беше модел Rival 100/110, а сега беше преименуван на Rival 3.

 

Rival 3

 

На пръв поглед Rival 3 прилича много на последната итерация на мишката Rival 110 – тя е сравнително по-малка и доста лека мишка за дясна ръка, макар че хора, които пишат с лява ръка, вероятно биха могли да я използват с известен компромис. Най-голямото оплакване е, че допълнителните два бутона, които по подразбиране са напред и назад в Windows, са разположени под палеца на дясната ръка и практически не е възможно да се използват с лявата ръка. Така формата е извита на една страна, но почти незабележимо.

Мишката лежи добре в ръката, но това със сигурност не е устройство за тези с големи ръце, които обичат обемисти мишки. Дори самият производител заявява, че тази мишка е персонализирана за claw или fingertip начин на държане, така че няма да отговаря на тези с палмов грип. В съответствие с неговия размер е теглото – това е една от по-леките мишки, предлагани в момента със своите 77 грама тегло. Малък редизайн бе изпитан и от двата основни бутона, които сега не са изцяло в едно парче с черупката, но са напълно разделени. Това вероятно е направено за по-голяма издръжливост, защото SteelSeries твърди, че превключвателите в тази мишка на двата основни бутона могат да издържат на невероятните 60 милиона кликвания.

 

Общият брой на бутоните е 6 – два основни и циферблат, два отстрани за напред и назад и един отгоре за промяна на чувствителността на CPI на сензора. Материалът вече е разпознаваема гумирана пластмаса SteelSeries, която е отлична на допир, въпреки че в по-ранните модели се оказа че може леко да се износи, но за нюанса е различна от своите предшественици, така че можем само да се надяваме, че ще бъде по-трайна. Кабелът е изработен от много мека гума, въпреки че не е от готовия тип, този принцип, прилаган от SteelSeries, се оказа доста подходящ. Отдолу са поставени гумени крачета, които са сравнително стандартен тип, но вършат работата доста коректно.

Основната новост във визуалната зона всъщност е RGB осветлението – в допълнение към сега стандартното осветено лого на SteelSeries на гърба и зоната около циферблата, вече е въведено цяла лента, която напълно отива до долната страна на устройството. Това дава наистина страхотен визуален ефект, въпреки че вероятно ще бъде малко преувеличен за някои, но като се има предвид, че това може да бъде идеална мишка за по-млади поколения и начинаещи игри, вярвам, че тази конкретна функция ще им бъде най-интересна. Разбира се RBG осветлението, както всичко останало, може да се регулира от софтуера SteelSeries Engine 3 и да се синхронизира с другите им устройства чрез опцията PrismSync. Като цяло мишката изглежда изключително привлекателна, но не евтина, което наистина е успех с устройства в този ценови диапазон.

По-напреднала технология

 

Накрая стигаме до основното подобрение – Rival 3 вече има чувствителност на сензора True Move от 8 500 CPI, което на практика е два пъти по-голямо от предшественика. Особено трябва да се има предвид, че сензорът True Move има истинско проследяване 1 на 1 и като такъв е значително по-добър от по-голямата част от устройствата в бюджетния ценови диапазон. Трябва също така да се отбележи, че сензорът има способността да следва скоростни движения  до 300 инча в секунда, което е движение от почти 7 метра, така че дори много резки и бързи движения няма да доведат до неконтролирано поведение на курсора. И накрая, мишката има вградена памет, така че можете да пренесете всички настройки, които правите със себе си, на друг, в игралната зала и други подобни, без да се налага да инсталирате допълнителен софтуер.

Страхотно предложение

 

Накрая стигаме до цената на мишката Rival 3, която в Европа е около 40 евро (за съжаление в Америка тя е 30 долара, което бихме искали да видим на нашия континент), която е много конкурентна. Когато мислите, че за по-малко пари обикновено можете да вземете само някакъв модел на неназован китайски производител, който излъчва евтина пластмасова и кич дизайн и най-вече много по-слаб сензор, изглежда много си струва да инвестирате в тази мишка с бюджетна категория. Въпреки това, някои от неговите ограничения също трябва да се имат предвид преди всичко, че ще бъде много по-лесно да се използва от тези потребители, които харесват мишки с по-малки размери. 

 

Удобства:

Модел: Steelseries Rival 3

Тип: Оптична мишка

Връзка: USB 

Сензор: 8 500 CPI

Допълнително CPI превключване, регулиране на осветлението

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *