post

Профилните снимки в социалните мрежи са толкова необятна тема, че тя с право може да бъде развита като отделна дисциплина по приложна психология или отклонения на личността. Когато стане дума за професионалната мрежа LinkedIn обаче, профилната снимка има огромно значение и всякакви извънземни, котки, сърца и телесни крайници просто нямат място там.

Портретът ви може да се окаже трамплин към мечтаната работа – или точно обратното, така че не разчитайте само на професионалната си биография. Ако носите слънчеви очила, излежавате се на плажа, гледате лошо или с насмешка, тогава – тъжно, но факт – интервюто за работа може да ви се размине.

Има няколко прости правила, които ще направят страницата с вашата визитка по-атрактивна за работодателите, пише сайтът Webcafe.bg.

На първо място, нека снимката изглежда професионално. Елементарното правило тук е, че не трябва да бъде изрязана от друга снимка, където са останали „следи” от вашите приятели, къщи, дървета и т.н. Препоръчително е фонът да е неутрален, може да си позволите също лека обработка с Photoshop, а повечето от вас със сигурност разполагат с прилична, ако не добра добра фото техника.

Изберете актуална снимка, а не отпреди няколко години, просто защото много се харесвате на нея или поради някакво суеверие. Понякога, също както в сайтовете за запознанства, HR мениджърите не могат да познаят кандидатите, които са поканили на интервю, а това определено е стряскащо. Удачно е на профилната снимка да носите дрехи, подходящи за работната среда, в която търсите реализация.

Повече информация е достъпна тук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *