post

Българският производител на преносими компютри и мобилни телефони “Правец” търси нов собственик. Информацията се появи първо в интернет портал за продажба на компании и бе потвърдена от управителя на “Правец Компютри” Бойко Вучев.

Марката бе възродена през 2014 година от Бойко Вучев и Калин Киряков, с когото са съдружници. До момента компанията има четири продукта – смартфони и компютри. “Правец” разработва и три нови – водо- и ударозащитен смартфон от най-висок клас и ултрабук в най-високия сегмент.

Компанията има и разработка на “уникален продукт без аналог в света”, като към момента няма създаден прототип,  съобщава Money.bg. От “Правец” не казват какъв е той.

Дружеството има три физически магазин в София.

Причината за продажбата, казва Вучев, е, че “Правец” е “на края на периода стартираща компания” и е време “да премине на следващо ниво в бизнеса, а именно в търговията в голям обем и с големи финансови ресурси”.

“За мен като предприемач и изобретател чистата търговия вече не представлява интерес. Това може да бъде извършвано от голям инвеститор с опит в търговията. Аз съм създал пътя до тук, портфолио с продукти, контакти, популярност, техника за създаване на готов продукт от идея до пазарна реализация”, заяви още Вучев.

По данни на компанията, досега са продадени над 1 000 продукта, а марката достига до над 500 хил. души, включително и извън България.

Самият Вучев посочва, че няма да остане в компанията след продажбата, тъй като има желание за развитие в други проекти.

Обявената в интернет платформата цена за “Правец” е €500 хил., но Вучев не потвърди сумата, като посочи, че би я коментирал с евентуален купувач.

Според последния финансов отчет “Правец Компютри” има 11 хил. загуба и няма записани приходи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *