post

USPTO публикува патента на Motorola Mbility за сгъваем телефон с гъвкав екран. Документите показват устройство тип мида, но много подобно на хитовия модел Razr, който най-вероятно още помните. То разполага с издължен, гъвкав дисплей, който се прегъва на половина.

Всъщност напоследък виждаме идеи за много сгъваеми смартфони, тъй като гъвкавите дисплеи вече достигнаха етап на развитие, който позволява този нов формфактор, но патентът на Motorola наподобява модерен прочит на класическия дизайн на Razr. В графиката виждаме и шарнир, който позволява на екрана да се прегъне като старите мобилни телефони тип мида. Това изглежда и като добър начин дисплея да бъде защитен от надраскване.

Както вече знаете, Samsung планира скоро да представи своя първи сгъваем модел Galaxy F, а Huawei също се стреми да покаже първа подобно устройства, въпреки че на пазара вече има няколко варианта. Явно 2019 ще бъде годината на сгъваемите смартфони, а конкуренцията в тази ниша ще увеличи търсенето на гъвкави дисплеи, което е добре дошло за производителите им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *